Pontiac Aztek Termostat Problem

Den Pontiac Aztec drivs av 3,4-liters V-6 motor. Termostaten är en viktig komponent för att hålla motorn igång ordentligt. En relativt konstant arbetstemperatur behövs för att hålla motorns prestanda på en optimal nivå, vilket ger god bränsleekonomi och ordentliga utsläpp. Termostat problem kan innefatta operationer av termostaten eller en förlust av kylmedel. Definition av en termostat

En termostat är en temperaturstyrd ventil som reglerar flödet av kylmedel mellan motorn och kylaren. Temperaturen hos motorn styrs av termostaten genom att variera kylmedelsflödet till kylaren. Termostaten har en fjäder som utvidgas och dras med temperaturen, öppna och stänga ventilen.
Normal Operation

Termostaten kommer att blockera flödet av kylvätska från motorn medan motortemperaturen är under driftstemperatur av 195 till 220 grader Fahrenheit. När motorn är kall, kommer kylvätska inte cirkulerar, att möjliggöra snabba motorn varm-up.As stiger motortemperaturen, öppnar termostaten, vilket gör att kylvätskan till kylaren genom den övre kylarslangen. Radiatorn avleder värme från kylmediet, som sedan återcirkuleras genom motorn via nedre kylarslangen och vattenpump. Pekaren på temperaturmätaren flyttas till mitten av ratten.
En termostat som fastnat i öppet

En motor som värmer upp för långsamt och ofullständigt är en indikation på en termostat som har fastnat i det öppna läget. Nålen på temperaturmätaren får inte lämna cold reading [C]. När motorn inte når sin normala arbetstemperatur, OBD II [On-Board Diagnostics-Second Generation] kommer inte köras i en sluten slinga. Resultatet av en motor som drivs i en öppen slinga är dåliga resultat och dåliga utsläpp, enligt Radiator Info.com. Addera en termostat som är fastnat i stängt

En termostat som har fastnat i stängt läge kommer inte att tillåta kylmediet att cirkulera tillbaka till kylaren. Kylmedel i radiatorn expels värmen det plockas upp i vattnet jackor av cylinderraderna. Den Pontiac Aztec Motorn har två vattenmantlar att föda en termostat. Resultatet är att motorn blir varm för snabbt och sedan överhettas. Temperaturmätaren når den lästa delen av ratten [H], vilket indikerar att motorn har överhettats. Om villkoret är eftersatt, kan allvarliga motorskador resultat, enligt Radiator Info.com. Överhettade motorer kan resultera i skadade huvudet packningar, enligt Troubleshooters.com.
Kylvätskeläckage.

Läckor från termostathuset, kylare, värmeelement eller någon av de många kylvätskeslangarna kommer att resultera i förlust av kylvätska. Med tiden kommer detta att leda till en överhettning av motorn tillstånd. Enligt Radiator Info.com, läckage av kylvätska är de vanligaste orsakerna till överhettning.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69540.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.