Instruktioner för att ersätta en termostat på en Dodge Stratus

Processen för att ändra en trasig termostat på en Dodge Stratus beror på vilken modell av motorn din Stratus har. Den Doge Stratus är utrustad med antingen en fyrcylindrig motor eller en sexcylindrig motor. Om du äger en fyrcylindrig motor, monterar termostaten i den traditionella läge på toppen av inloppsröret. Om du äger en sexcylindrig motor, monterar termostaten på den nedre halvan av motorblocket. Den fyrcylindriga motorn är lättare att ändra eftersom det är lättare att komma till och du behöver inte tömma kylaren. Saker du behöver
skruvmejsel
Wrench
Termostatpackning
Termostat eller termostat O-ring
Front End ramper
dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
fyrcylindriga motorer
1

Hitta den plats där den övre kylarslangen ansluter till insugningsröret hos motorn genom att spåra den från kylaren till termostat intagshuset bult till intaget.
2

Avlägsna kylarslangen från termostaten intagshuset genom att lossa bandet klämman som håller den på plats. Med klämman lossats, dra slangen utanför huset.
3

Ta bort de två skruvarna som håller fast höljet på insuget och sedan lyfta huset från intaget.

4

Lyft termostaten ur insugningsröret och placera den nya termostaten i hålet. I slutet av termostaten med det stift som det sticker ut i insugningsröret.
5

Lyft Termostatpackning intagshuset bort insugningsröret och placera den nya på insugningsröret.

6

Placera termostaten intagshuset på insugningsröret och skruva den på plats. Återanslut slangen med bandet klämman.
Sexcylindriga motorer
7

Drive Dodge på en uppsättning av front-end ramper och säker parkering break. Tillåt tillräcklig tid för kylarvätska svalna. Trettio minuter är oftast tillräcklig.
8

Lossa petcock på den nedre högra sidan av kylaren och dränera all kylarvätska i ett uppsamlingskärl. Stäng petcock gång dräneras.
9

Trace nedre kylarslangen till platsen där slangen ansluter till motorblocket. Den metallhölje slangen ansluter till den undre termostaten utlopp. Avlägsna slangen från utloppet genom att lossa bandet klämman och sedan genom att dra i slangen utanför utloppet. Var försiktig - lite vätska kommer att rinna ur slangen
10

Ta bort de två skruvarna som håller fast termostaten utlopp till motorblocket och dra termostaten utloppet från blocket
.. 11

Kassera O-ringen innanför den nedre kanten på termostaten utlopp och placera en ny i uttaget.
12

Dra termostaten ur motorblocket och ersätta det med ett nytt ett. Slutet med det stift som det sticker ut ur motorblocket.
13

Placera termostaten utlopp på motorblocket och säkra det på plats. Sätt tillbaka den nedre kylarslangen med bandklämman.
14

Öppna kylarens påfyllningslock ligger på toppen av kylaren och fylla kylaren med vätskan tidigare dräneras från systemet.
Addera .from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69629.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.