Pontiac Sunbird Kylsystem Information

Kylsystemet är det som håller din Pontiac Sunbird igång, genom att dra värmen från motorn och låta den arbeta vid en stabil temperatur. Problem med kylsystemet, t.ex. läckor, låg kylvätskenivå och förorenat kylmedel kan leda till överhettning. Detta kan orsaka allvarliga skador på din motor interna komponenter. Radiator

Pontiac Sunbird använder ett kors flöde radiator med tankar på vardera sidan. Avkylningsvätska passerar genom rören i kylaren bifogas kylflänsar. Utanför luft kommer in i motorutrymmet genom fordonets galler och passerar över kylaren, dra värme ur kylvätskan. Efter kylmediet passerar genom kylaren, återgår den till motorn. Luftflöde över kylaren underlättas genom användning av en elektrisk fläkt som är monterad i motorn sidan av kylaren och drar luft över den. The
Termostat

termostaten är placerad på motorblocket nedanför termostathuset och övre kylarslangen. När fordonet är kall termostaten stänger och håller kylmediet från cirkulerar genom motorn. Detta gör att värmen stiger i motorn så att den snabbt kan nå sin optimala arbetstemperatur. När driftstemperaturen uppnåtts termostaten öppnar, så att kylvätskan att cirkulera och kyla motorn.
Reserve Tank och tryckavlastning Valve

Pontiac Sunbird sysselsätter ett sluten konstruktion kylsystem, vilket innebär överskott kylmediet lagras i en reservtank. Sedan när trycket i systemet faller, är dra kylvätska från reserven tanken tillbaka in i systemet. En trycksatt lock är monterad på toppen av termostathuset och ansluten via en gummislang till reservtanken. Trycket i kylsystemet höjer kokpunkten för kylmedel som i sin tur gör det möjligt för kylmediet att kyla mer effektivt. Den befrielse ventilen i den trycksatta locket bestämmer om trycket i kylsystemet är för hög. Om så är fallet, avleder det kylmedel till reservtank.
Vattenpump

Pontiac Sunbird använder en impellerpump stil vatten cirkulerar kylvätskan genom motorn. Vattenpumpen är monterad på framsidan av blocket och driven av ett tillbehör remmen från vevaxeln.
Motorblocket

Passager eller jackor vatten gjuten i motorblocket tillåter kylvätska att cirkulera runt cylindrarna och genom huvudet och insugningsröret. Kylvätska rinner via två stora kylarslangar mellan motorn och kylaren. Detta skapar en kontinuerlig krets i vilken kylmedel flyter genom vattenpumpen, och upphettas under flödande genom motorn. Då kylmediet färdas genom kylaren som skall kylas, och slutligen tillbaka till motorn via vattenpumpen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69313.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.