Felsökning Automotive Termostater

Felsökning en bil termostat kräver en process för eliminering. En dåligt fungerande termostat orsakar ett av två symptom. Först, om termostaten inte fungerar i det stängda läget, överhettad motorn. Det andra, om termostaten inte fungerar i det öppna läget, misslyckas att motorn skall ge tillskottsvärme insidan av fordonet. Tyvärr kan andra delar av utrustning orsaka samma symptom. På den positiva sidan, utesluta dessa andra delar av utrustning är den bästa metoden för att bekräfta en trasig termostat. Saker du behöver
skruvmejsel
Skiftnyckel
Visa fler instruktioner
Motoröverhettning
1

dränera kylarvätska i en hink och inspektera den för slam. Radiator vätska kan vara en av flera olika färger men den vanligaste är grönt och rosa. Om vätskan ser missfärgad eller om du ser en tjock slam uppbyggd i vätskan, rengör insidan av kylaren ut med en trädgårdsslang och munstycke. Detta kallas för en radiator flush. När radiatorn flush är klar, fyll kylaren med ny kylarvätska. Läs i bruksanvisningen, men i de flesta fall en 50-50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten rekommenderas. Med kylaren fylls, starta motorn. Om motorn inte överhettas, var frågan med kylarvätska. Om motorn fortfarande överhettas, gå vidare till nästa steg.
2

Inspektera kylfläkten att se om fläkten griper efter fem till tio minuter av motorn igång. Om fläkten inte sparka in, är detta orsaken till överhettning. Byt ut fläkten relä, eftersom detta är det billigaste stället att börja. Om byte av fläkt reläet inte fungerar, ändrar fläktmotorn. Om kylfläkten igång eller motorn fortfarande överhettas efter fläkten reparerades, gå vidare till nästa steg.
3

bort termostaten från motorn. Motorn kommer att köras utan termostat, men kommer det inte producera extra kabin värme. Detta är ett bra sätt att testa termostaten. Om termostaten avlägsnas och motorn fortfarande överhettas, är termostaten inte problemet. Om motorn inte längre överhettas, är termostaten trasig. De flesta människor, när man sätter termostaten tillbaka in i motorn efter att ta bort det, besluta att använda en ny termostat i alla fall, eftersom den delen är billigt. För att ta bort termostaten, ta bort kylarslangen från den plats där den ansluter till motorn. Unbolt metallhöljet för termostaten och dra termostaten ur motorn.
Ingen tillskottsvärme
4

Inspektera brädorna på passagerarsidan av fordonet. Den första ledande orsaken till tillskottsvärme frågor är en trasig värmeelement. När ett värmeelement raster, det ofta läcker kylarvätska på passagerarsidan golvbrädorna. Om brädorna är inte färgas eller våta med kylarvätska, är värmeelementet läcker inte.
5

Vrid motorn på och vrid värmereglering till full värme. Placera värmereglering på avfrostning och ställa fläkten till den snabbaste inställningen. Efter några minuter, inspektera vindruta för en fet eller oljig film. Om detta inträffar, är värmeelementet aspirerande kylarvätska i ventiler. Värmeelementet är frågan, inte termostaten.
6

Starta motorn och lyft motorhuven. Lokalisera de två små kylarslangar som går in brandväggen på passagerarsidan av fordonet. Varje slang är ungefär en tum till två inches i diameter. Inspektera slangarna är täta, speciellt kring skotten där slangarna går genom brandväggen. Om läckor förekommer, ersätt slangarna och provningsmetoder för tillskottsvärme. Om problemet är åtgärdat, är termostaten böter. Om inte, är termostaten trasig.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69633.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.