1995 Contour V6 kylfläkten Borttagning

Ford Contour producerades från 1995 och 2000. Den 1996 Ford Contour var tillgänglig med möjlighet till tre olika motorer: en 2,0-liters DOHC 4-cylindrig, en 2,0-liters, "Bi-Fuel" DOHC 4-cylindrig, samt en 2,5-liters DOHC 24-ventiler V- 6. Alla tre av dessa motorer är monterade tvärs över motorrummet, i sidled. Avlägsnande av kylfläkten är nästan identisk för alla tre motortyper, men det är det fria utrymmet mellan motorn och fläktmotorn något mindre i V-6 motorrummet. Saker du behöver
1/4-tums spärrnyckel
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Contour. Avlägsna Luftintaget resonator support bultar, med hjälp av en 1/4-tums enhet harskramla och uttag - bultarna är placerade mot mitten av värmeelementet skall på insidan läppen av radiatorn kärnstöd. Dra luftintaget resonatorn fri från värmeelementet kärnstödet.
2

Koppla den elektriska kontakten från den bakre delen av fläkten, genom att separera de två delarna av anslutningsdonet. Ta bort plast hållare som fixerar fläktens kablar till fläkthuset, skjut dem åt sidan, ur vägen för fläkten. Ta jordkabeln tie-down bolt från passagerarsidan fender, med Ratchet och uttag -. Bulten ligger på långt passagerarsidan i motorrummet
3

Dra fan klara av radiatorn, för hand, samtidigt som du drar fläkten uppåt, vrid enheten åt vänster för att lossa fläkten från de punkter installationsguide - fläkten ska dras ut med kroppen vänd rakt mot fronten av motorrummet . Om du stöter på något motstånd, dubbelkolla att du har tagit bort alla monteringsklämmorna för ledningsnätet.
4

Installation av kylfläkten är motsatsen till borttagningen. Dra åt alla bultar för detta projekt, så att de är ordentligt bara. Tillämpa vridmoment antingen jordledningen eller luftrenare resonator bultar kan orsaka fixturer att spricka eller gå sönder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70136.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.