Hur man byter en radiator i en Mazda 6

Det är viktigt att hålla kylaren på din Mazda 6 i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och motorskador. Däremot kan radiatorer slitas ut eller korrodera efter en tid. Om du är mekaniskt benägna, kan du spara pengar genom att byta ut kylaren själv. Även om processen är i princip samma för varje år, här är hur man byter kylare i den populära 2004 Mazda 6. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare
slangar Replacement radiator, om det behövs
Replacement radiator
Momentnyckel
Destillerat vatten
Motorkylvätska
Transaxle vätska vid behov

Visa fler instruktioner
1

Koppla bort den negativa batterikontakten innan du börjar. Leta i sjön på den nedre delen av kylaren och tappa ur kylvätskan i en återförslutningsbar förpackning.
2

Ta bort luftrenaren, dölja panelen, och kylfläkten. Om din Mazda 6 har en 3.0-L motor, haka den övre kylarslangen och om din Mazda 6 har en automatisk växellåda, koppla bort oljan slangen från kylaren. Om din Mazda 6 har en 3.0-L motor, ta bort slangen kylvätska reserven.
3

Lossa kylaren bultarna och ta bort kylarslangar. Inspektera slangar, och om de visar tecken på slitage, såsom sprickor eller utbuktningar, bör de bytas ut.
4

bort kylaren från fordonet.
5

Installera den nya kylaren och vridmoment bultarna enligt specifikationer med en momentnyckel. Sätt tillbaka de motorkomponenter i omvänd ordning som de togs bort, låsmuttrar och bultarna ordentligt.
6

Fyll kylaren med en blandning av destillerat vatten och kylvätska. Lämna kylarlocket av medan du startar motorn och låt den gå i flera minuter. Detta kommer att få ut all luft från systemet. Stäng av motorn och lägg kylarlocket på ordentligt.
7

Kontrollera nivån på transaxel vätska och tillsätt vätska om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69198.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.