Hur man byter en radiator i en Saturn Ion

Det är viktigt att hålla kylaren på din Saturn Ion i god form, eftersom en skadad kylare kan orsaka överhettning och förstöra motorn. Om du har några mekaniska färdigheter, kan du spara lite pengar genom att byta ut kylaren själv. Även om processen är i princip samma för alla årsmodeller, här är hur man byter kylare i den populära 2003 Saturn Ion. Saker du behöver
Plomberbart container
Replacement radiator
Motorkylvätska
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
1

Ta bort batteriet från Saturn Ion. Leta reda på kontakten på undersidan av kylaren och tappa ur kylvätskan i en återförslutningsbar förpackning. Lossa skruvarna som håller behållaren servostyrning till fläktkåpa och luta behållaren mot fordonets bakre del.
2

lossa de elektriska kontakterna på fläkten och skjut kontakterna från hållaren. Ta bort fläkten kabelhärvan från fläktkåpa flikar.
3

Ta bort kylaren linje på övre transaxel på kylaren slutet tank och snäppa loss tanken hållaren på fronten. Förslut svalare linjen ordentligt för att förhindra förorening eller förlust av vätska.
4

bort klämmorna som fäster den övre kylarslangen och lossa slangen. Lossa skruvarna som håller fläktkåpa, och ta bort fläktkåpa.
5

Lossa kablaget och ta bort slangklämman på nedre kylaren. Haka loss slangen och den lägre slutväxel svalare linje från kylaren och locket i slutet av raden för att förhindra kontaminering.
6

Haka klippen kabelstammen på kylaren övre fäste, ta bort fästet, gummi fästen, och kylarvätska luft slangklämma. Ta loss slangen och bultarna som håller kondensorn blocket till kylaren tanken. Ta kondensoranordningen från kylaren och lyfta kylaren från fordonet.
7

Installera den nya kylaren, och installera och koppla in alla motorkomponenter i omvänd ordning de togs bort, säkra alla muttrar, bultar och säker klämma. Fyll kylaren med en blandning av halv motorns kylvätska och halv destillerat vatten. Starta motorn och låt den gå tills den har värmts upp, kontrollera vätskenivån linjer och lägga till fler om det behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69199.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.