Hur man byter termostat i en 2002 Oldsmobile Alero

Trots sin ställning som nykomlingar, var Alero sista Oldsmobile att rulla av den hundraåriga biltillverkaren monteringslinje. De sista 500 Aleros var special-utgåva modeller som ingår särskiljande interiör och exteriör trim till minne av Oldsmobile s anrik historia. Den 2002 Alero har en ganska intressant process att byta ut termostaten på sin bas-nivån 2,2-litersmotor. När utrustad med en manuell växellåda, är processen ganska mycket en enkel demontering och montering. Men med en automatisk växellåda, måste du ta bort grenröret för att skapa avslut som behövs för att ta bort termostathuset bara för att få tillgång till termostaten. Saker du behöver
Socket Ratchet
ställa
Syresensor socket
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
plast packning skrapa
Momentnyckel
Ny Grenrörspackning
New flexrör-till-Grenrörspackning
Anti-Seize kemiska
3 liter 50-50 färdigblandad Dex-cool kylvätska
Visa fler instruktioner
1

Gå direkt till steg 4 om din Alero har en manuell växellåda.
2

Ta bort de tre skruvarna som håller värmeskyddet till grenröret, med ett Ratchet och uttag, samt ta bort värmen sköld. Ta syresensorn från avgasgrenröret med en spärr och syresensor uttag. Du behöver inte koppla ur lambdasonden, bara ställ den åt sidan.
3

Höj framsidan av Alero med en domkraft och skjut jack står i dess rambalkar. Sänk Olds på han pallbockar. Kryp under fordonet och hitta där avgaserna flex röret ansluter till avgasgrenröret. Ta bort de tre flexrör-fästmuttrar från fördelarens dubbar med ett Ratchet och uttag. Dra flexrör bakåt för att rensa grenrör dubbar, sedan nedåt för att frigöra den från grenröret.
4

Höj bilen av domkraften står med ordet jack och ta bort domkraften. Sänk Alero till marken.
5

Skruva av locket från Alero s kylvätska overflow tank. Placera ett uppsamlingskärl under petcock på botten av radiatorn. Vrid petcock moturs tills det tar stopp för att påbörja flödet av kylmedel från kylaren. När kylmediet rinner, dra åt petcock. Gå till steg 7 om din Alero har en manuell växellåda.
6

bort de åtta avgasgrenrör till topplocksmuttrarna med Ratchet och uttag, och dra avgasgrenrör från motorrummet. Dra Grenrörspackning från topplocket och kassera den. Rengör anliggningsytorna på topplock och grenrör med en plast packning skrapa
7

Titta på mitt på motorblocket på passagerarsidan och hitta metallhöljet bult till vattenpumpen bostäder.; detta är termostathuset. Ta bort de två bultarna, säkra termostathuset.
8

Skjut termostathuset och slangen framåt för att exponera termostaten nedanför det på en automatisk växellåda Alero. På Aleros med en manuell växellåda, dra termostathuset och slangen uppåt för att exponera termostaten. Dra termostaten från vattnet pumphuset.
9

Montera gummitätningen runt omkretsen av den nya termostaten om det inte förinstallerat från lådan. Guide termostaten i vattnet pumphuset med fjädern vänd ur vattnet pumphuset.
10

Flytta termostathuset över toppen av termostaten och hand-gänga de två termostathuset bultar. Dra åt de två bultarna termostathuset till 2 foot-pounds med en momentnyckel och uttag. Fortsätt till steg 17 om Alero har en manuell växellåda.
11

Skjut en ny avgasgrenrör packningen på avgasgrenröret dubbar på topplocket. Montera avgasgrenröret på sina dubbar på topplocket och hand-gänga sina fästskruvar. Dra avgasgrenrör bultar till 9 foot-pounds, uppifrån centrum muttern och arbeta utåt, med en momentnyckel och uttag.
12

Lyft Alero och skjut pallbockar under hjälpramen. Sänk Alero på pallbockar.
13

Dra den gamla packningen från spåret innanför flexrör och ange en ny packning i spåret. Guide flexrör fläns på pinnbultarna på grenröret och hand-tråden monteringsskruvarna. Dra åt flexrör bultar till 26 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
14

Höj Alero utanför pallbockar och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken.
15

Applicera ett tunt lager av en anti-gripa kemisk på gängorna på syresensorn och hand-gänga givaren i grenröret. Dra åt lambdasonden med en spärr och lambdasond uttaget.
16

Ställ avgasskärmen grenröret värme på grenröret och hand-gänga sina fästskruvar. Dra åt bultarna värmesköld 18 foot-pounds med en momentnyckel och uttag.
17

Lägg 50-50 färdigblandad Dex-cool kylvätska till överströmningstank sakta tills nivån når och förblir oförändrad vid en nivå på toppen av kylmediet överströmningstank etikett. Dra åt kylvätska overflow tankens lock
18

Starta motorn och öka varvtalet till mellan 2.000 och 2.500 tills den når arbetstemperatur -. Ungefär halvvägs upp på temperaturmätaren. Låt motorn gå på tomgång under tre minuter och stänga av den.
19

Låt motorn svalna tills den är sval vid beröring. Kontrollera att kylvätskenivån är fortfarande på toppen av kylvätska överströmningstank etikett. Lägg till mer 50-50 färdigblandad Dex-cool kylvätska vid behov. Den 2,2-litersmotorn har en total kylvätska kapacitet på 2,15 liter, men den exakta mängd som krävs för att fylla det kan variera.
20

Ta någon gammal kylvätska till en närliggande bil vätska återvinningsstation. Vissa Bildelsaffärer ta gamla vätskor gratis.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70173.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.