Hur du ändrar termostat på en 1994 Ford Aerostar

Termostaten är en ventil i motorns kylsystem. Termostaten förblir stängd vid låga temperaturer för att hjälpa motorn värms upp snabbt, och den öppnar vid höga temperaturer för att tillåta kylmediet att cirkulera och kyla motorn. När bryts, stannar termostaten antingen slutna (orsakar överhettning) eller förblir öppen (vilket motorn värmas upp långsamt så att facket värmesystemet inte få upp temperaturen). Om din radiator vätska kokar över på varma dagar, är det första att kontrollera eller byta ut termostaten. Detta är en av de enklare jobben du kan göra på din 1994 Ford Aerostar. Saker du behöver
hylsnycklar
Skruvmejsel
Rakblad
Rag
Ny termostat
Ny termostat packning
kylarvätska
Visa fler instruktioner

1

Park ditt 1994 Ford Aerostar i ett område som gör att du kan begränsa och städa upp någon kylarvätska som läcker på marken. Låt motorn svalna helt - gör det här jobbet på en varm motor kan orsaka allvarliga skador
2

Leta kylarslangen som kommer ut av den övre, bakre kanten på kylaren.. Följ den slang tillbaka mot motorn. Notera hur den bortre änden av denna slang kläms till termostathuset, ett metallstycke som är bultad till motorn.
3

Avlägsna de två fästbultarna som håller termostathuset till motor, med hjälp av en hylsnyckel. Dra höljet bort från motorn, vilket kylarvätska att spilla på marken. Prop gummislangen och bostäder ur vägen.
4

Dra den gamla termostaten (med packning bifogad) ur den runda, grund fördjupning i motorn som är precis tillräckligt stor för att hålla termostaten. Med hjälp av en skruvmejsel eller rakblad, ta bort alla bitar av trasiga packningen från kanten av att depression, liksom från de matchande delar av termostathuset som du drog åt sidan. Rengör dessa ytor med en trasa, och se till att inga packning bitar kvar.
5

Placera den nya termostaten i fördjupningen i motorn, med fjädern vänd mot motorn. Placera den nya packningen på toppen av termostaten. Placera termostathuset på toppen av packningen och termostat. Sätt tillbaka de två skruvarna, dra åt ordentligt med en hylsnyckel.
6

Ta bort kylarlocket. Fyll kylaren till toppen med kylarvätska och vatten (vanligtvis en 50/50 blandning; läsa instruktionerna kylarvätska). Byt ut kylarlocket. Kör motorn varm när du söker efter läckage runt termostathuset.
7 p Om det finns läckor, kyla motorn ner, ta bort termostathuset och reinspect för gamla packningen bitar som kan tas bort. Återmontera och upprepa föregående steg.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69453.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.