Hur man byter en Nissan Xterra Radiator

Byte av en skadad eller ansluten radiator i din Nissan Xterra kommer att hålla din kylsystemet fungerar korrekt. En läckande kylare kan orsaka att motorn överhettas, vilket kan leda till inre skador på motorn och topplock. Byta radiatorn kommer att ta tid, men arbetet kan göras hemma med enkla handverktyg. Lösa kylsystemet nu kommer att spara med större, mer komplexa reparationer i framtiden. Saker du behöver
dropplåt eller hink
slang tång klämma
Skruvmejsel
Metric Hylsnyckelsats
Metric skiftnyckel satt
Kylvätska
Visa fler instruktioner

1

Placera en ren dropplåt eller hink under kylaren dränera att fånga kylvätska. Använd en ren kastrull eller hink så att kylvätskan inte blir förorenad av olja eller annat skräp.
2

Tappa ur kylvätskan ur kylaren genom att öppna kontakten sitter på undersidan av kylaren. Pluggen är på förarsidan av kylaren och vänder moturs för att öppna.
3

Ta bort de övre och undre kylarslangar, med hjälp av en tång slangklämma för att ta bort klämmorna. Om slangarna har ersatts eller klämmorna har ändrats, kan du behöva en skruvmejsel för att ta bort dem.
4

Demontera luftkanalen och luftrenare från motorn. Detta är nödvändigt för godkännande att tillåta åtkomst till kylaren svepning.
5

Ta bort det nedre värmeelementet svepning. Den är kopplad till huvudskivan med två snap-in flikarna på vardera sidan av den nedre kåpan. Släpp fliken med en skruvmejsel eller liknande verktyg och ta bort kåpan från motorutrymmet.
6

Leta upp och ta bort de två skruvarna som håller fast kåpan till kylaren, med hjälp av en skiftnyckel eller hylsa och spärrskaft. Skjut kylaren svepning av motorrummet och ställ den åt sidan.
7

Avlägsna spill slangen genom att dra loss det från bröstvårtan vid kylaren påfyllningsröret. Om bilen har automatisk växellåda, kan du nu ta bort de kallare linjer från kylaren med hjälp av en skiftnyckel för att lossa beslagen och dra dem rakt ut ur kärnan. Böj eller Vik raderna eller de kommer att behöva bytas ut.
8

Ta bort de två kylaren monteringsmuttrarna från det övre värmeelementet stöd, med en nyckel eller hylsa, och lyft kylaren rakt upp och ut ur motorutrymmet. Du måste flytta fästena från toppen av kylaren till nya kylaren innan du installerar den. De avlägsnas genom att ta bort muttern som håller dem till toppen av radiatorn och sedan lyfta dem från kylaren. In i motorrummet
9

Skjut den nya kylaren och engagera stiften på undersidan av det med hålen i den nedre värmeelementet stöd. Montera muttrarna på övre värmeelementet fästen och vridmoment dem till 40 tum-pounds med en momentnyckel.
10

Installera transmissionsledningar svalare och bräddavlopp slang. Dra åt anslutningarna på kylledningarna med en skiftnyckel. Skjut kåpan i motorrummet och rikta monteringsflikarna på botten i spåren i kylaren stöd. Montera de två övre fästskruvarna och dra åt dem till 35 tum-pounds med en momentnyckel.
11

Montera den nedre kåpan. Det kommer bara snäpper på plats på huvudskivan. Montera de övre och undre kylarslangar och bifoga slangklämmorna.
12

Fyll kylaren med ny kylvätska och provkörning av motorn. Du kommer att behöva fortsätta att lägga kylvätska tills all luft är ute ur systemet och termostaten är helt öppen. När det inte kommer att acceptera någon mer kylvätska, installera kylarlocket och kontrollera att du inte har några läckor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69383.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.