Hur man byter en radiator i en Ford Explorer

Ford Explorer är lätt en av de mest populära stadsjeepar av 1990-talet. Byggd på samma ram som Fords populära Ranger lastbilar, är Explorer linjen en pålitlig och robust fordon. Om du upptäcker en sprucken kylare i din Explorer, kan du byta ut den själv och förlänga livslängden på din bil. Saker du behöver
Ny Container radiator
för gammal kylvätska
Uppsättning hylsnycklar Begagnad Ford bort alla verktyg eller halvmåne skiftnycklar
Flush behandling
Kylvätska
Visa mer Instruktioner
1

Koppla bort den negativa batteripolen för att förhindra skada på elektriska delar. Öppna avtappningskranen på nedre baksidan av kylaren, ta bort kylarlocket och tappa ur kylvätskan i en tom behållare. Avlägsna spill slangen från kylaren och kylarens flaskan.
2

Unbolt höljet med en 10 mm hylsnyckel och placera den över fläkten, ur vägen. För en 5,0 liters motor på en 1991 till 2001 Explorer, även Bryt fläktkablarna och ta bort kylaren svepning. För en 4,6 liters SOHC motor, ta bort A /C slangen från hållaren klipp på toppen av radiatorn.
3

Använd en Ford modell specifika koppla verktyg för att ta bort transmissionsledningar kylvätska på en automatisk växellåda. Du kan använda två halvmåne skiftnycklar som ett substitut för frånkoppling verktyget, bara vara noga med att inte vrida raderna.
4

Ta bort de fyra skruvarna som håller kylaren på plats med en 10 mm hylsnyckel. Placera en bit kartong på sidan av kylaren mot motorn när du tar bort det, för att förhindra skada på motorkomponenter.
5

krypa under din Explorer och ta kylfläkten ut för 2002 och nyare modeller. Återigen, behöver du några Ford specifika bort alla verktyg för att göra detta. Ta bort fläkten bultarna liksom höljet, följt av de 4 stiften radiator tryckknappar. Ta också bort A /C kondensor parentes nära baksidan av radiatorn, och tråd A /C kondensor på plats för att hålla den från att skadas.
6

bort kylaren från motorrummet. Modeller tillverkade mellan 1991 och 2001 kommer att låta dig lyfta kylaren ut av sig själv. För en 2002 eller nyare modell, dra kylaren uppåt, vila den på väggen i motorrummet, och separera A /C kondensor från kylaren.
7

dit den nya kylaren på motorn facket. När du har det vilar på plats sätter du tillbaka alla komponenter i omvänd ordning. Använd en flush behandling, sedan byta kylvätska. Vända bilen på och låta bilen tomgång, med aggregatet och kylarlocket bort, tills den når normal arbetstemperatur. Toppa din kylvätska vid behov.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69173.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.