Hur du ändrar termostat i en '95 Chevy Lumina

När temperaturmätaren i din 1995 Chevy Lumina tänds, betyder det att motorn börjar överhettas. Den vanliga misstänkta som gör att motorn överhettas är termostaten. När detta händer, betyder det att det är dags att byta termostat eller annars allvarliga motorskador kan uppstå. Byta termostaten är en vanlig procedur som tar bara en kort tid och kan göras i ditt garage eller bakgård, så att du kan undvika att betala en hög takt av en mekaniker. Saker du behöver
Tänger
10 mm skiftnyckel
termostat
Termostatpackning
Visa fler instruktioner
1

spåra upp kylarslangen från radiator till den plats där slangen ansluts till motorns termostathuset (på insugsgrenröret.) Koppla bort kylarslangen från termostathuset genom avlägsnande kylröret-spärren med en tång och dra slangen bort av höljet.
2

Ta bort termostathuset med en box-nyckel. Inspektera botten av termostathuset. Om termostaten packningen har fastnat i botten av huset, dra bort och kassera den. Om termostaten packningen har fastnat till insugningsröret av Lumina, dra bort och kassera den.
3

Dra den gamla termostaten ur insugningsröret. Var uppmärksam på vilken ände sticker ut ur motorn. Placera den nya termostaten på plats med samma ände som sticker ut ur motorn.
4

Placera den nya termostaten packningen på Lumina s insugningsrör och skruva termostathuset på plats igen. Dra inte termostathuset. För hård åtdragning kommer att spricka huset.
5

Placera kylaren tillbaka slangen på termostathuset och säkra kylarslangen-fästklammern på plats.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69564.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.