Hur man byter en radiator i en Pontiac Grand Am

Det är viktigt att hålla kylaren på din Pontiac Grand Am i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och motorskador. Även om processen är i princip samma för något år eller modell, här är hur man byter kylare i den populära 2001 Grand Am. Saker du behöver
återförslutningsbara behållare slangar
reserv om det behövs
Replacement radiator
Destillerat vatten
Motorkylvätska
Visa fler instruktioner
1 < p> Parkera bilen på en horisontell yta och vara säker på att tändningen är i läge "Off" eller "Lock". Koppla bort den negativa batterikabeln.
2

Koppla nedre kylarslangen och tömma kylaren i en återförslutningsbar förpackning. Koppla fläkten och fläktkåpa, om sådan finns på din Grand Am. Ta de resterande kylarslangar. Detta är en bra tid att kolla kylarslangar för slitage, och att byta ut dem, om det behövs.
3

Lossa transmissionsledningar svalare med en flare skiftnyckel och ta bort fästen och klämmor som håller kylaren på plats och lyft ur kylaren.
4

Installera den nya kylaren, och åtdragningen och klipp ordentligt. Återanslut transmissionsledningar svalare, kylarslangar, samt fläkt och fläktkåpa.
5

Anslut den negativa batterikabeln.
6

Fyll kylaren med en blandning av hälften destillerat vatten och hälften kylvätska. Lämna kylarlocket off, slå av motorn och låt den gå i flera minuter för att lufta systemet.
7

Kontrollera vätskenivån och tillsätt mer om det behövs.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69200.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.