Hur du ändrar '07 Mustang GT Termostater

Ford startade "Pony Car" krig 1964 när det släpptes den legendariska Mustang. Mustangen gick igenom många växtvärk under hela dess livslängd, inget värre än Mustang II eran som varade från 1974 till 1978. Den 2007 Mustang GT lånade styling från klassiska Mustanger av 1960-talet och packade en 300-hästkrafter, 4,6-liters V-8 som skulle göra sina förfäder stolt. En termostat reglerat flödet av kylmedel genom detta kraftfulla V-8 motor, hjälper till att hålla den inom ett acceptabelt temperaturområde. Byte av termostat i 2007 års Mustang GT är ett jobb för en erfaren gör-det-själv mekaniker. Saker du behöver
Blocknyckelsats
Ordet jack
Jack står
dräneringskärlet
Ratchet
Hylsnyckelsats
termostat och packning
Momentnyckel
Upp till 4 gallons 50-50 färdigblandad Motorcraft Premium Gold Kylvätska (eller motsvarande)
Visa fler instruktioner
1

bort den negativa batterikabeln från batteriet, med hjälp av en skiftnyckel och placera det åt sidan.
2

Höj framsidan av Mustang med en domkraft och skjut pallbockar under hjälpramen. Sänk bilen tills bara pallbockar stödja dess vikt.
3

Skjut en åderlåtning pan under värmeelementet petcock under den nedre kylarslangen och lossa petcock hand att starta kylvätska från kylaren. När flödet av kylvätska stoppas, stäng petcock hand.
4

Höj Mustang från domkraften, med hjälp av en domkraft, och dra pallbockar från under det. Sänk bilen till marken
5

Dra röret vevhuset vent -. Den lilla gummislang - från luftrenaren utloppsröret - röret som går från luften rutan till motorn. Lossa klämmorna på vardera änden av luftrenaren utlopp slang, med en spärr och uttag, och dra den från Mustang.
6

Bekräfta att Serpentine belt routing diagram på kylaren höljet är närvarande och läsbart. Om inte, dra dina egna diagram. Ställ en Ratchet och uttag på bulten i mitten av drivremmen spännare remskiva - armen och remskiva mellan luftkonditionering kompressor och vevaxelremskiva - och vrida spännaren moturs för att släppa spänningen på Serpentine belt. Dra Serpentine belt från fordonet. Inspektera bältet för sprickor eller slitage på den räfflade sidan, och byt remmen om den har sprickor.
7

Ta bort strömkabeln från baksidan av generatorn, med en spärr och uttag. Koppla bort kablaget från baksidan av generatorn.
8

Ta bort de två yttre skruvarna på generatorn fästet med en spärr och uttag. Ta bort de två nedre generatorns nötter, med ett Ratchet och uttag, och dra generatorn från motorn. Lokalisera övre termostathuset direkt bakom generatorn.
9

bort bulten på förarsidan av den övre termostaten med en spärr och uttag. Lossa bulten på passagerarsidan av den övre termostathuset med en kombination skiftnyckel. Passagerarsidan bult behöver endast lossas då huset har ett fack där denna bult går. Dra den övre termostathuset från nedre termostathuset, utsätta termostaten under det
10

Dra termostaten från nedre termostathuset,. Ta del av den gamla termostaten position, eftersom du måste placera den nya termostat på samma sätt. Sätt bladet av en platt skruvmejsel under O-ringen i nedre termostathuset och bänd O-ringen ut.
11

Coat den nya O-ringen i ny kylvätska och sätt in den i spåret i nedre termostathuset. Sätt in den nya termostaten i nedre termostathuset i samma position som den gamla termostaten.
12

Skjut den övre termostathuset på nedre termostathuset, sittplatser bulten i skåran på övre termostathuset . Dra åt bultarna termostathuset till 8 foot-pounds. Förarsidan bult kräver en momentnyckel och uttag för att slutföra denna uppgift. Passagerarsidan bult kräver en momentnyckel och hylsnyckel spärrfunktion fastsättning.
13

Ställ generatorn på plats och dra åt de två fäste skruvar och två muttrar. Dra de båda muttrarna med 18 foot-pounds och de två bultarna fästet till 8 foot-pounds. Anslut strömkabeln på baksidan av generatorn och ombonad muttern med en spärr och uttag. Anslut ledningsnätet till den bakre delen av generatorn
14

Montera drivremmen över alla remskivor, börjar med generatorn och arbeta medurs -.. Hoppa över spännaren vid denna tid

15

Ta drivremmen där spännaren går och håll fast. Vrid spännrullen medurs för att göra avslut för rem, med en Ratchet och uttag, samt linje bandet upp med spännaren. Sakta styra drivremmen på spännaren och ta bort Ratchet och uttag ur spännaren.
16

tillbaka luftröret renare utsignal på luft rutan och spjällhuset. Dra åt slangklämmorna till 2 till 3 fot-pounds med en momentnyckel och uttag.
17

Ställ den negativa batterikabeln tillbaka på batteriet och dra den till 3 till 4 fot-pounds med en vridmoment skiftnyckel och uttag.
Påfyllning och avluftning av kylsystemet
18

Fyll kylaren genom att lägga 50-50 färdigblandad Motorcraft Premium Gold Kylvätska (eller motsvarande) i Degas flaska - radiator overflow - tills nivån ligger mellan "Min" och "Max" märken på flaskan
19

Vrid värmaren till sin högsta temperatur inställning och högsta fläkthastighet.. Vrid luften riktningsväljaren att blåsa luft ur munstyckena i ansiktet av instrumentbrädan
20

Starta Mustang motorn och låt den gå på tomgång tills den når arbetstemperatur -. Ungefär halvvägs på temperaturen mätare.
21

Peka på övre kylarslangen och kontrollera att den är varm vid beröring. Om det är, stänger av motorn och låt den svalna. Om inte, låt motorn köra med konstant temperatur övervakning tills slangen är varm. Om Mustang överhettas, dubbelkolla installationen av termostaten.
22

Kontrollera kylvätskenivån i Degas flaskan och tillsätt 50-50 färdigblandad Motorcraft Premium Gold Kylvätska (eller motsvarande) tills nivån är mellan "Min" och "Max" linjer.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/70128.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.