Hur Tappa en radiator för en 2003 Chevy Malibu

Om du behöver ändra kylaren i din Chevrolet Malibu eller byt kylvätska i systemet, måste du tappa ur kylvätskan ur kylaren. Radiatorn på Malibu har en tillgänglig avtappningsplugg för dig att tömma hemma. Serva din radiator hemma kan du spara stora kostnader jämfört med den för ett servicecenter för reparation räkningen. Kassera kylvätska ordentligt. De flesta bildelar butiker kommer att acceptera behållare med använt kylmedel för återvinning utan kostnad. Saker du behöver
Jack
Jack står
Stor dräneringskärlet
Visa fler instruktioner
1

Lyft huven på din Malibu. Se till att motorn är kall och ta bort kylarlocket. Kylsystemet är under högt tryck när det är varmt, så försök inte att ta bort locket om motorn är inte coolt.
2

Höj framför bilen med en domkraft och position en uppsättning av pallbockar under bilen, strax bakom framhjulen. Avlägsna domkraften när pallbockar är säkra.
3

Leta kylarens avtappningsplugg på förarsidan av kylaren nära botten. Bottenpluggen är en liten, vit cylinder. Placera en stor drain pan under värmeelementet avloppet.
4

Vänd radiatorn avtappningspluggen moturs ¼ varv för hand så att den lossnar. Pluggen kommer inte komma helt ur kylaren.
5

Vänta medan kylaren dräneras helt. När kylvätska runnit, dra åt avtappningspluggen genom att vrida den för hand ¼ varv medurs.
6

Hissa upp bilen lite med domkraften och ta bort domkraften. Sänk bilen till marken. Fyll kylaren med kylvätska, byta kylarlocket och stäng huven innan du kör bilen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69497.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.