Hur man byter en Malibu 1999 Termostat

Termostaten på 1999 Chevrolet Malibu reglerar motorns temperatur. Termostaten har en temperaturkänslig fjäder som bringar termostaten att öppna och stänga när temperaturen hos kylmediet förändras. Denna process håller motorn blocket vid en säker temperatur genom att tillåta kylmediet att cirkulera genom motorn när det behövs. När motorn är igång, stannar termostaten stängd tills motortemperaturen når driftstemperaturen. Termostaten öppnar då och tillåter kylmediet att cirkulera. Om termostaten fastnar, ändra det direkt. Saker du behöver
Fluid fånga pan
3/8-tums spärrnyckel
3/8-tums enhet metrisk hylsnyckelsats
platt skruvmejsel
Platt skrapa
Rena trasor
Ny termostat med packning
Visa fler instruktioner
1

Dra 1999 Chevrolet Malibu i en säker arbetsmiljö är som har en plan yta. Ställ i nödbromsen och öppna huven. Låt motorn svalna helt. Det tar i allmänhet minst en timme eller mer för att motorn svalna, beroende på hur varmt det var innan du stänga av den.
2

Kontrollera kylarlocket för tryck och värme efter att motorn har svalnat. Om det inte finns något tryck eller värme på locket, skruva loss den från kylaren för att lindra eventuella skärvätsketryck utanför kylarslangar.
3

Lokalisera luftfilter intag rutan på förarsidan motorn. Ta intaget rutan genom att skruva loss de små skruvar från insidan av lådan med en 3/8-tums enhet ratchet, förlängning och en socket. Dra intaget rutan utanför och lägg den åt sidan. Termostathuset på motorblocket kan nu nås. Vätskan fångsten pan under Malibu
4

Skjut på den allmänna platsen för termostathuset att fånga upp eventuellt överskott av kylvätska som spiller ut ur termostathuset eller kylarslangen.
5

Följ den övre kylarslangen från toppen av kylaren till termostathuset röret på motorblocket. Avlägsna slangklämman varifrån det säkrar kylarslangen till termostathuset röret genom att lossa bulten klämma justering moturs med en platt skruvmejsel. Dra klämman ca 6 inches tillbaka på kylarslangen.
6

Twist kylarslangen och tillbaka tills den lossnar från termostathuset röret. Dra slangen rakt av röret.
7

Lokalisera de två fästskruvarna på båda sidor av termostathuset. Lossa och ta bort de två skruvarna genom att vrida varje skruv moturs med en metrisk U-nyckel.
8

Dra termostathuset rakt upp från motorblocket och placera den på en ren trasa. Dra termostaten rakt upp ur motorblocket.
9

Skrapa bort den gamla packningen som kan finnas kvar på botten av termostathuset eller motorblocket med en platt skrapa. Torka bort den gamla packningen från termostathuset och motorblocket med en ren trasa. Fortsätt att torka båda ytorna tills de är båda helt rena.
10

Placera nya termostathuset packningen på botten av huset. Skjut de två fästbultarna genom huset för att hålla packningen på plats. Sänk höljet tillbaka över motorblocket och skruva de två fästbultarna i toppen av motorblocket tills båda skruvarna är åtdragna. Avsluta åtdragning båda bultarna ner jämnt med fast nyckel till rätt plats den nya packningen.
11

Sätt tillbaka övre kylarslangen till termostathuset röret. Skjut slangklämman tillbaka över slangen och röret. Dra åt klämman med platt skruvmejsel tills slangen är helt åtdragna till termostathuset röret.
12

Lägg kylvätska till kylaren vid behov för att helt fylla upp kylaren. Skruva kylarlocket igen och dra åt. Dra runt motorn och låt den gå i cirka tre minuter eller tills motorn uppnår arbetstemperatur. Inspektera packningen termostathuset och kylarslangen för läckor med motorn igång. Stäng av motorn.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69926.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.