Hur man byter en BMW Termostat

När termostaten på din BMW slutar fungera ordentligt, kommer du att märka att motorn överhettas ofta eller att bilen inte värma upp ordentligt under vintern. Det är viktigt att åtgärda problemet så snart som möjligt för att se till att bilens motor ordentligt kyls. Du måste bära handskar och skyddsglasögon vid arbete på kylsystemet på din BMW. Dessutom bör du bara arbeta på systemet när bilmotorn är helt svalnat. Här är några användbara riktlinjer för att göra denna enkla reparationer. Saker du behöver
Handskar
Skyddsglasögon
Träklossar
Ordet jack
Jack står
Bucket
Skiftnyckel
8 mm insex
10 mm sexkantshål
32 mm nyckel
Shop handdukar
Plastskrapa
O-ring
termostat
Packningar
Funnel
BMW kylvätska
Philips skruvmejsel

Visa mer instruktioner Review bort termostaten
1

Placera träklossar bakom bakhjulen. Palla upp framsidan av BMW med en domkraft. Använd pallbockar placeras på de förstärkta Jack kortplatser placerade en tum framför varje framdäcket för att säkra bilen. Öppna huven och fäst den med säkerhet baren.
2

Vrid nyckeln i tändningslåset till'' On "-läge. Detta kommer att slå på tillbehör utan att starta motorn. Vrid värmaren på högsta inställningen. Låt den gå i fem minuter. Vrid tändningsnyckeln tillbaka till "Off" och ta ur nyckeln.
3

Ta en hink och glida under bilen. Leta kylarens avtappningsplugg. Den är centrerad på bottnen av kylaren. Placera hinken direkt under avtappningspluggen. Skruva bort avtappningspluggen med en skiftnyckel. Låt vätskan rinna. Detta kan ta upp till 30 minuter. Byt tändstift.
4

Leta efter bakre motorkylmedel avtappningspluggen. Detta ligger nära Oljetråg. Det kan vara svårt att se. På vissa bilar tillverkade före 1992, det ligger mellan två rubriker. På andra modeller, det ligger nära syresensorn. Skjut hink under denna plugg. Skruva bort pluggen tills kylvätskan börjar rinna ut med hjälp av antingen en 8 mm eller 10 mm hex socket. Detta varierar beroende på bulten, så prova båda och välja den som passar. Låt kylvätskan rinna helt. Detta kan ta upp till en timme. Byt tändstift.
5

Leta kanalen generatorn kylning. Detta är ett rör som går från generatorn till kylaren. Skjut bort det. Det finns inte några skruvar eller fästelement på det, så det borde glida lätt. Framför generatorn kylkanal, kommer du att märka sex mantelsektioner skruvar. Ta dessa med en 32 mm nyckel.
6

Ta bort de två slangklämmor som sitter på sidan av termostathuset. Detta kan hittas i närheten av kylaren på förarens sida av fordonet. Skjut upp slangen. Under slangen ser du fläkten. Använda 32 mm skiftnyckel, lossa bulten på fläkten. Den kvarhållande muttern är en bakåt gängad mutter. Som sådan måste du lossa den genom att vrida nyckeln medurs. Håll i fläkten när du gör detta så att det inte faller när bulten tas bort. Ta ut fläkten och ställ den åt sidan.
7

Unbolt fem bultar placerade runt termostathuset med samma uttag som du använde för att ta bort den bakre oljeavtappningspluggen. Lyft upp på huset när alla skruvförbindning lossas. Du kommer att se termostaten. På termostaten, det finns en pil. Ta del av pilens riktning som du behöver pilen på den nya termostaten att peka i samma riktning. Lossa termostaten. Rengör området som du tagit bort termostaten med rena butik handdukar och en plast skrapa verktyg om det behövs.
Byt termostat
8

Placera den nya O-ringen som ingår i den nya termostaten på hålet på vilken den nya termostaten kommer att placeras. Justera termostaten med bulthålen garanterar att pilen pekar i rätt riktning. Skjut bultarna genom hålen och dra åt dem.
9

Byt packningarna ligger runt termostathuset. Byt termostathuset. Kontrollera att packningarna är i rätt position när du drar åt skruvarna som håller fast kåpan. Detta kommer att bidra till att förhindra läckage av kylvätska i framtiden. Du kan behöva skrapa bort gamla packningar med hjälp av plast skrapning verktyget.
10

Skjut fläkten på plats och fäst den genom att dra åt skruven moturs. Byt slangarna du bort och dra åt slangklämmorna för att säkra dem.
11

Fäst sex höljessektionerna skruvarna. Byt kanal generatorn kylning.
12

Ta bort kylarens reservoaren på passagerarsidan av fordonet. Använd en tratt för att fylla på kylvätska behållaren med BMW kylvätska till "Cold" linje. Du kommer att märka vätskenivån gå ner. Eftersom detta händer, tillsätt mer kylvätska tills nivån håller även med "Cold" linje.
13

Lossa kylaren luftningsskruven med en Philips-skruvmejsel. Detta ligger intill reservoaren. Den har en plan skruv med ett X på toppen. Vrid tändningen till "ON" utan att starta bilen. Du kommer att märka att kylvätskan bubblar upp ur luftningsskruven. Så länge den gör det, måste du kontrollera vätskenivån och tillsätt kylvätska till behållaren för att hålla den vid "kalla" linje. När bara vätska kommer ut ur luftningsskruven utan bubblande, dra åt skruven och slå av tändningen.
14

Sätt kylarens reservoaren igen och dra åt den. Starta bilen. Låt det sitta sysslolös i fem minuter och kontrollera om läckor. Städa upp dina verktyg och kassera kylvätskan enligt lokala lagar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69247.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.