Hur byter jag termostaten på en 1998 Lincoln Continental motor?

Det finns två tecken på att termostaten i 1998 Lincoln Continental motorn inte fungerar som den ska. Det första tecknet kan vara att din motor blir överhettad efter att ha kört under en kort period. Detta innebär termostaten slutat fungera i det stängda läget, och därför det begränsar fluid från att strömma genom motorn. Vätskan flödar inte genom kylaren så att den inte kan svalka sig. Detta medför att motorn överhettas. Den andra och mer vanligt tecken är det faktum att värmefläkt inte kommer att producera värme. Termostaten slutade fungera i öppet läge. Detta gör det möjligt att mycket vätska att flyta, vilket orsakar att motorn går för kallt. Saker du behöver
Skruvmejsel
dräneringskärlet
3/16 sockel
Stålborste
RTV packning sealer
termostat
kylarvätska
Destillerat vatten
Funnel
Visa fler instruktioner
1

Drive Lincoln Continental på en uppsättning av ramper och säkra parkeringsplats paus.
2

Placera en 3-gallon drain pan under nedre kylarslangen där den ansluter till kylaren. På grund av fordonets ålder, inte öppna kylaren petcock eftersom den kan gå sönder. Avlägsna kylaren klämma slangen band med en skruvmejsel och dra slangen från kylaren för att dränera vätska i pannan. Skjut tillbaka slangen på kylaren och fäst den med bandet klämman.
3

Öppna motorhuven och ställ in den på plats med huven prop. Trace övre kylarslangen till motorblocket och klämmorna slangen på termostathuset. Ta bandet klämman och dra slangen från huset. Skjut på slangen åt sidan för att få tillgång till termostathuset.
4

Ta bort de två skruvarna som håller fast höljet till motorn med en 3/16-inch sockel och lyft höljet från termostat. Dra den gamla termostaten ur motorn och kasta bort det.
5

Rengör ytan på motorn med en stålborste för att ta bort den gamla packningen material. Också, rengör botten av termostathuset med en stålborste för att ta bort den gamla packningen material.
6

Placera den nya termostaten i motorn med den fjäderbelastade änden nedsänkt i motorn. Slutet med stiftet sitter inuti termostathuset.
7

Lägg en sträng RTV packning sealer runt nederkanten på termostathuset och sedan skruva tillbaka hållaren på motorn. Använda RTV packning sealer förhindrar läckage där gropfrätning har inträffat på metallytor parning.
8

Skjut kylaren tillbaka slangen på termostathuset och fästa slangen till huset med bandklämman.

9

Öppna kylarlocket och dränera en 50-50 blandning av kylarvätska och destillerat vatten i kylaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69674.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.