Hur man tar bort en vattenpump från en 94 Ford F150

Den 1994 Ford F-150 är utrustad med en mekanisk remdriven vattenpump. Pumpen fungerar inte bara för att pumpa frostskyddsmedel genom motorn, men också att skjuta ut frostskyddsmedlet från motorn in i kylaren. Inom spetsen på vattenpump är ett enda lager, som trycks på plats i fabriken. Majoriteten av problem vattenpump kan spåras till detta lager. Om lagret är skadad, kommer pumpen läcka och måste tas bort från motorn. Saker du behöver
Wrench
Channel-lås tång
1/2-tums breaker bar
Clutch fan borttagning kit
Gummiklubba
Visa fler instruktioner

1

Töm kylsystemet genom att ta bort draincock montering på botten av kylaren med en skiftnyckel.
2

Tryck på de två topparna av slangklämman på slutet av den lägre kylarslangen med ett par av kanal-lås tång och dra slangen ut i botten av vattenpumpen.
3

Ta bort skruvarna som håller fast fläkten kåpan till motorn-sida radiatorn med en skiftnyckel, tryck sedan fläktkåpa över fläktbladen.
4

in spetsen på en 1/2-tums breaker bar i mitten av spännaren, skjut brytaren bar i en medurs för att släppa spänningen på drivremmen och dra bort remmen från vattenpumpen remskiva.
5

Ta aggregatet fläktblad från spetsen av vattenpumpen med en koppling fläkt avlägsnande kit för att komma åt vattnet remskiva fyra fästbultar. Inte alla clutch fläkt borttagning kit används på samma sätt, så konsultera satsens bruksanvisning.
6

Ta bort de fyra skruvarna som håller fast remskivan vattenpumpen på framsidan av vattenpumpen med en skiftnyckel.
7

Ta det enda bult som håller fast generatorns svängarm på framsidan av vattenpumpen med en skiftnyckel.
8

Tryck på de två topparna av slangklämma på slutet av värmaren slang med ett par av kanal-lås tång och dra slangen ut i toppen av vattenpumpen.
9

Avlägsna vattnet pumpens fästbultar med en skiftnyckel och dra vattnet pumpa bort av motorblocket. Om pumpen har fastnat, rubba det genom att slå på sidan av pumpen med en gummiklubba.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/engine-cooling-systems/69584.html

Previous:
Next:

Engine Cooling Systems

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.