Hur man läser felkoder på en 2003 VW Passat

I 2003 års Volkswagen Passat var tillgänglig med en 1,8-liters turboladdad in-line fyrcylindrig motor eller en 2,8-liters V-6. Den 2003 Passat använder en OBD-II-systemet, vilket står för ombord diagnostik 2. Datorn samlar in och lagrar data från flera sensorer i bränsle, motor, transmission och utsläpp system. En felkod genereras när datorn känner av ett fel, och en "Check Engine" light uppmärksammar på problemet. Scanning av fordonet med OBD-II skanner kommer att berätta vad som är fel med din Passat. Saker du behöver
OBD-II diagnostik scanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna förardörren av Passat. Knäböja och lokalisera OBD-II-kontakten port under instrumentbrädan. Anslut OBD-II-skanner i kontakten port. Pluggen porten matchar formen på skannern.
2

Sitt i förarsätet och vrid tändningsnyckeln till "II" tillbehör ståndpunkt, utan att starta motorn. Tryck på strömbrytaren på skannern för att starta upp den om det behövs. Låt skannern att starta.
3

Ange ditt fordon informationen i skannern, med "Up" och "Down" piltangenterna för att välja år, märke, modell och motor storlek.
4

Välj "Läs felkoder" från skärmen på skannern, tryck sedan på "Read" knappen. Låt skannern att kommunicera med Passat. Den kommer då att visa de koder som lagras i Passat dator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68508.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.