Hur man testar för Freon Läckor i förångarslingan

upptäcka läckor i förångaren kärnan i bilens A /C-system kan vara en utmaning. Inbäddat mellan brandväggen och instrumentbrädan på insidan av fordonet är denna radiator-liknande komponent som är placerad i plasten förångaren fallet. Den elektroniska läckagedetektorn och köldmedium läcksökning färgämne är de två metoder som används av proffs, för att upptäcka läckor i förångaren. Detta projekt är inom förmågan i hemmet mekaniker, men det kräver användning av specialverktyg. Saker du behöver
A /C mätare inställd
Elektronisk läcka köldmedium detektor hotell med läckagedetektering färgämne
Visa fler instruktioner
1

fästa en /c mätare inställd på de service-portarna. Alltid följa proceduren i servicemanualen för just din bil. Den blå slangen på mätaren uppsättningen går till lågtryckssidan tjänsten port, och den röda slangen går till högtrycks-tjänsten port. Se avsnittet Resurser nedan för en länk till online servicemanualer, om du inte har servicemanualen för din bil.
2

Tillsätt en burk av köldmedium, innehållande läcksökning färgämne, till systemet med motorn igång och A /C-kontroller i bilen inställd för "MAX A /C". Det är viktigt att lägga köldmedium endast genom lågtryckssidan för att undvika explosion av burken på grund av högt tryck.
3

Provkör i 15 minuter med a /c på "MAX A /C. Detta kommer att hålla trycket upp, cirkulera kylmediet färgämnet genom systemet och hjälpa till att göra läckan identifierbar.
4

Kontrollera kondensation kommer ut ur kondens röret efter spår av köldmediet färgämnet. Eftersom förångarens läckor, kommer färgämnet ansamlas i förångaren fallet, och droppa ut ur kondensation röret på marken. Kondensationen Röret ligger kommer ut av brandväggen, under nivån för förångarens fallet. Om det inte finns någon färg i condesation kommer ut ur röret, gå till nästa steg.
5

Stäng av motorn och låt satt i 15 minuter. Som förångarens läcka köldmedium, kommer det samlas i förångaren fallet, och passerar in i kupén genom A /C ventilerna på instrumentbrädan. Testa ventilen närmast förångaren med en elektronisk läcksökare. Följ alltid tillverkarens anvisningar för användning av specifika läcksökare du har. Om förångaren passerar båda dessa tester, det finns ingen läcka, eller läckan är för liten för att upptäcka.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64707.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.