Tecken på problem Car Generator

Elsystemet är ett av en bil viktigaste komponenter, kritiska för korrekt drift av olika elektriska apparater och smidig drift av motorn. Generatorn är en integrerad del av det elektriska systemet, och dess misslyckande kan stoppa driften av hela fordonet. Förstå varningssignaler om problem bil generator kommer att bidra till att undvika kostsamma reparationer och obekvämt haverier. Dimming Strålkastare

Ett av symptomen märkte först när en generator sviktar är ljusreglering eller flimrande strålkastare, vilket skulle kunna tyda på att generatorn inte genererar tillräckligt med el för att driva bilens elsystem. När motorvarvtalet ökas eller minskas, kommer strålkastarna lysa och dim som en försvagad generatorns aktuella produktionen stiger och sjunker. En frisk generator kommer att hålla strålkastarna lysande oavsett motorvarvtal.
Elektriska komponenter Dimming eller bromsar

elektriska klockor, spelare tejp, elektriska fönsterhissar, elmanövrerade och andra elektriska tillbehör inom ett fordon beror på en stadig tillförsel av elektrisk ström för att fungera korrekt. En brist generator kommer att orsaka fönster för att öppna och stänga långsamt att klockorna bromsa eller förlorar sina inställningar och elmanövrerade att arbeta långsamt.
Batteriet tar slut

Bilens batteri är beroende av generatorn för att hålla det fulladdat vid alla tidpunkter. Varje gång bilen startas, använder batteriet del av laddningen för att dra runt motorn. Denna avgift ersätts av generatorn när motorn är igång. En felaktigt drift generator kommer inte att kunna hålla batteriet fulladdat, vilket resulterar i svårstartad eller ett dött batteri.
Noise

Generatorer har flera viktiga rörliga delar. Inuti en generator är lagren kritiska till generatorns fungera. Skrikande, ylar eller slipning ljud som kommer från generatorn indikatorer för lagerhaveri och eventuellt misslyckande av hela generatorn enheten.
Rough Running

Moderna fordon kräver en stadig elektrisk ström av viss spänning för att fungera korrekt. Motorns dator, tändsystem, bränslesystem och avgasreningssystem alla förlitar sig på el från generatorn att fungera korrekt. Droppar i elektrisk uteffekt från en sviktande generator kan orsaka dessa system inte fungerar, vilket leder till ett dåligt kör motorn. Symtomen blir ojämn tomgång, misständningar, dålig acceleration, tvekan och motorstopp.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64828.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.