Problem med ingen gnista från spolen i en 1992 Geo Tracker

Den 1992 Geo Tracker fanns i två-hjuliga och fyra-hjulsdrivna modeller och var utrustad med en 1,6-liters TBI in-line SOHC fyrcylindrig motor. I 1992 års Tracker har ett system distributör tändning som använder tändspolen och tändningslåset modulen till mätaren gnistan till stiften. Testa tändspolen är en relativt enkel process, och bör inte ta lång tid att slutföra. Förfarandena involverar testa de primära och sekundära lindning av spolen, vilket kommer att ge dig mer precision för att avgöra om tändspolen är bra eller dåligt. Saker du behöver
Multimeter
Ratchet och Hylsnyckelsats
Visa fler instruktioner
1

Höj Tracker huven och koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en Ratchet och uttag. Stoppa kabeln till sidan av batteriet för att förhindra oavsiktlig kontakt under detta projekt.
2

Ställ din multimeter till ohm inställning som liknar en uppochnervänd hästsko. Ställ in mätaren mellan 10 och 100 ohm inställning.
3

bort de elektriska anslutningarna till spolen för hand. Ta distributören till spolkabeln. Placera röda proben från multimetern på ett utsprång av spolen, där det elektriska kontaktdonet ansluts till spolen. Placera den svarta proben på den andra delen. Multimetern ska läsa mellan 0,72 och 0,88 ohm. Om behandlingen inte är inom dessa specs måste spolen bytas ut.
4

Ställ multimetern till kiloohm, eller 1000-ohm inställning. Placera den röda proben på multimetern på den positiva spiralen inlägget, som är märkt med ett "+" symbol. Placera den svarta proben till den negativa inlägg, markerad med ett "-" symbol. Läsningen mellan spolen inlägg leads bör vara mellan 10.2 och 3.0 kohm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer bör spolen bytas.
5

Byt spole elektriska kontaktdon och distributör till lindningstrådar hand. Sätt tillbaka den negativa batterikabeln och dra åt ombonad kabelgenomföring med en spärr och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68507.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.