Felsökning av en '98 Sensor Accord Temperatur

Den 1998 Honda Accord fanns tillgängliga i DX, EX och LX-paket och var utrustad med en 2,3-liters VTEC in-line fyrcylindrig motor i basutförande. En 3,0-liters V-6 fanns också tillgänglig som tillval. Den kylvätska temperaturgivare sänder en signal till motorns styrdator för att övervaka att bilen inte överhettas. En dålig kylvätska temperaturgivare ger felaktiga mätvärden, samt inte registrera en temperatur alls på temperaturmätaren i bilen. Saker du behöver
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven av Accord och ställa huven prop. Koppla bort kylvätska temperaturgivare elektrisk kontakt, annars känd som ECT. ECT är direkt till vänster om spjällhuset när du tittar på spjällhuset sidan av V-6 motor ECT är direkt bredvid tändningsfördelare på framsidan bandet sida fyrcylindrig motor.
Sida 2

Ställ din multimeter till ohm inställning vid 1000-ohm område. Placera den röda proben på en av ECT elektriska stiften och den svarta proben på andra ECT elektriska stift. Läsningen ska vara 5000 ohm. Installera om ECT elektriska kontakten på sensorn.
3

Starta Accord och ställ in switcharna temperaturkontroll till full värme, full fläkthastighet och upptiningsläge. Låt motorn gå i minst 15 till 20 minuter, tills den når normal arbetstemperatur. Stäng av motorn.
4

Ta försiktigt bort ECT elektroniska kontakten så att du inte bränner din hand. Placera multimeter röda sond på en av ECT elektriska stiften och den svarta proben på andra stift. Avläsningen bör vara mellan 100 och 400 ohm av motstånd. Om den primära motståndet när motorn var kall var inte i närheten av 5000 ohm och avläsningen nu är också avstängd, är kylvätskans temperatursensor dålig. Addera
.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68509.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.