Auto Diagnostic Tools

Om du någonsin har tagit bilen i för en tune-up eller en inspektion, hooked din lokala mekaniker förmodligen bilen upp till ett antal prylar. Dessa prylar är standard auto diagnosverktyg mekaniker använder för att lokalisera och identifiera bilen fel. Vissa verktyg används för att hjälpa mekaniker se svåra att nå platser, medan andra hjälper proffs skanna en automatisk hela elsystemet. Inspektion Kameror

Inspektion kameror är handhållna videokameror som tillåter användaren att se insidan svåra att nå områden i en bil. Inspektionen kameran är liten och ligger på änden av en orm-liknande struktur, så att kameran för att vrida och linda sig runt och genom trånga utrymmen, t.ex. slangar. Kameran ökar också auto diagnostiska säkerheten eftersom den hindrar mekaniker från att nå in i potentiellt farliga områden.
Strömbegränsare

Auto mekanik ofta förlitar sig på handhållna ström begränsare för att avgöra om en viss elektrisk krets inom en auto är påfrestande för mycket energi från fordonets batteri. Systemet, som liknar en komplex fjärrkontroll, krokar direkt i Autos strömkretsar, inklusive säkringsdosorna, leder generatorn och fläktmotorer. Genom att ansluta enheten, kan mekanikern lokalisera eventuella missförhållanden inom bilens elsystem.
Kodläsare

En av de mest förlitat vanligen på diagnostiska verktyg är kodläsaren. Detta är en handhållen digital enhet som ansluts direkt till din bil och får en speciell, standardiserad kod som kallas OBD-II att din bil utgångar. Denna kod kommer att varna dig för eventuella problem med kritiska system i bilen, t.ex. motor och utsläpp problem. Genom att läsa koden på en OBD-II kodläsare, kan du bestämma källan till bilens problem.
Test och Bleed Kit

bil går styra med ett system för av hydraulik. Detta innebär att avbrott styra med trycksatt vätska, som om det finns en läcka, betyder att raster kan leda till fel. Det är därför det är viktigt att använda ett test och blöder kit för att avgöra om det är något fel med bilens paus systemet. Satsen låter mekaniker att testa break trycket. Om det finns ett onormalt lågt mängd tryck, måste detta signalerar något fel med det hydrauliska bryta systemet, och ytterligare inspektion göras. Den interna
Infraröd Temperatur Gun

arbetet i en bil kan generera en hel del värme. Men om motorn genererar för mycket värme, kan bilen stanna, eller ännu värre, utgör en brandrisk. Det är därför det är viktigt att testa temperaturen i bilens delar medan bilen är igång. För att göra detta, mekaniker använder en infraröd temperatur pistol. Genom att rikta pistolen mot det inre av fordonet, kan mekanikern får säkert en läsning av temperatur för att säkerställa att det inte är över den gemensamma gränsen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65694.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.