Felsökning av en Mitsubishi Truck

Mitsubishi är ett japanskt företag med flera olika modeller pickup. Mitsubishi fokuserar på kompakta bilar och industriella fordon på 1970-talet, men flera medelstora SUV-modeller har också tillverkats. Företaget trädde pickup marknaden i USA med små Mighty Max på 1980-talet och har producerat flera andra modeller i V6 och V8-versioner. Felsökning mickar tillverkade före 1995 kräver grundläggande mekaniska kunskaper, men de senare modellerna kräver hjälp av en diagnostisk läsare. Saker du behöver
startkablar
Batteri
voltmeter
Hammer
Hylsnyckel
Tändstift
Bränslepump
Styrservopump
Visa fler instruktioner
1

Test fordonet för makten genom att knyta de invändiga belysningen. Om lamporna flimrar eller inte har makt, måste du fart på batteriet. Fäst startkablar till batteriet och en annan kör fordonet. Låt batteriet laddas i flera minuter innan du startar bilen. Byt ut batteriet om det inte kommer att hålla laddningen.
2

Använd en voltmeter för att testa generatorn om fordonet inte har makten med ett bra batteri. Den dåliga generatorn kommer att uppleva en extrem spänningsfall som inte är tillräckligt för att ladda batteriet. Byt generatorn om den inte laddas.
3

Om batteri och generator är bra men motorn kommer inte vev, testa starter. Knacka på startmotorn med en hammare och försök att starta fordonet. Om den inte startar, använd en hylsnyckel för att ta bort de två skruvarna som håller startapparaten och ha det testas på en bil center. Mest Biltema kommer att testa enheten kostnadsfritt.
4 p Om motorn roterar men startar inte, byt tändstift. Om motorn fortsätter att veva utan att starta, måste förgasaren eller insprutningssystemet servas. Bränsleinsprutarna kan kräva rengöring och förgasare i äldre modeller kan ha igensatta med smuts.
5

Kör trucken på ett jämnt underlag. Om motorn upplever slumpmässiga överspänningar, får bränslepumpen att gå dåligt. Pumpen kommer att förorsaka farkosten att spotta och dör så småningom. Tillbaka pumpen så snart som möjligt. Om fordonet är svår att styra, kan servopumpen måste bytas. Om problemet är intermittent, är pumpen dör långsamt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67800.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.