Så här kontrollerar Engine Light i en 2005 Chrysler 3,8

När motorn alights på en 2005 Chrysler instrumentbräda, betyder det något i motorn har skadats. Alla 2005 Chrysler bilar och lätta lastbilar är utrustade med den andra generationen av On-Board Diagnostics. OBD-II-systemet är standardiserat för alla fordon efter 1996, genom Naturvårdsverket mandat. Kontroll av ljus kräver en diagnostisk skanner, och processen att hämta koderna är ganska enkelt. Dessa koder kommer att berätta varför ljuset är på. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Lokalisera den diagnostiska datalänk-anslutningen i 2005 Chrysler. DLC-porten är nästan alltid placerad på förarsidan av instrumentpanelen, på dess undersida. Titta först på rattstången, och sedan åt vänster eller höger.
2

Anslut skannerns diagnostisk kabel till DLC-porten. Eftersom skannrar är olika från märke, nästa steg varierar beroende på märke och modell av scanner. Om knapparna är placerade är olika, som är orienteringen av användargränssnittet. Också, skjuta till de operativa tips och steg som finns i skannerns manual.
3

Starta skannern på om det inte är programmerad att aktivera sig när den känner av en anslutning till Chrysler.
4

Sätt in nyckeln i Chrysler tändning, och vänder sig till "On." Detta kommer att ta upp det elektriska systemet. Vissa bildläsare kan behöva motorn vevas.
5

Titta på skannerns utlästa display. Om din skanner inte är programmerad att automatiskt hämta koder, kommer du att hitta rätt knappar, och knappen "Scan"-koden i sig själv.
6

Rådgör skannerns manual när koderna har hämtas från 2005 Chryslers diagnossystem. Mot baksidan av handboken finner du en bilaga eller förteckningen över generiska OBD-II-koder. Dessa är universella för alla post-1996 fordon. Du kan behöva konsultera Chryslers extra, unika OBD-II-koder. För dem, kommer du söka på nätet (se Resurser). Din bruksanvisning kommer inte att ha dem alls.
7

Stäng av Chrysler elsystem, och ta ut nyckeln ur tändningslåset. Ta skannerns diagnostisk kabel från DLC-porten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66442.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.