Hur man vet om en bil batteri laddas

Om du är som de flesta människor, har du upplevt en död bilbatteri någon gång i ditt liv. Ofta slår ett urladdat batteri på den mest olämpliga tid, oftast när du redan är sen till jobbet eller har bråttom att komma hem efter en lång dag. Du kan förhindra detta frustrerande händelse från att hända genom att korrekt urskilja om din bil batteriet har en full laddning. Utrustad med denna kunskap, kan du ladda batteriet, byt ut det eller ta bilen till en mekaniker för vidare diagnos. Saker du behöver
Voltmeter (digital display föredra)
Visa fler instruktioner
1

Öppna din bilens motorhuv och kontrollera att se till att alla strömbrytare är avstängda. Dina ljus eller radio inte ska vara på, och inte heller bör du ha några tillbehör, t.ex. en mobiltelefon eller GPS, ansluten till bilens uttag.
2

Ta bort eventuella plast sköldar som kan täcka ditt batteri . Du måste ha fri tillgång till batteriets positiva och negativa terminaler i syfte att fastställa om det är fulladdat. Addera 3

Anslut den positiva sonden på din voltmeter till den positiva polen på din batteri. Den positiva sonden kommer i de flesta fall vara rött eller gult. På batteriet, är den positiva polen ofta identifieras med ett plustecken. Vissa voltmetrar har flera inställningar. Kontrollera att din voltmeter är satt till 12 volt.
4

Anslut voltmeter negativa sonden till den negativa polen på batteriet. Din negativa sonden kommer att vara svart i färgen. Den negativa polen på batteriet är identifierad med ett minustecken.
5

Titta på teckenfönstret på din voltmeter. Du bör se ett antal på 12,5-12,8 sortiment. Detta tyder på ett batteri som är fulladdat. Om du ser ett antal mindre än 12,5, är batteriet inte är tillräckligt laddat. En läsning av 12,45 indikerar en 75 procents laddning. En avläsning av 12.24 är lika med 50 procent, medan en läsning av 11,89 översätter till ett helt tomt batteri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64913.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.