Hur du kontrollerar om en kompressorns Clutch Förlovning

Kompressorn kan ses som kärnan i ett fordons luftkonditioneringssystem. Den kompressorkoppling är det som möjliggör en remdriven kompressor för att göra sitt jobb. När A /C-omkopplaren är påslagen inne i fordonet, är elektrisk ström tillgänglig som skall matas till kopplingen. När kopplingsspolen aktiveras, låses den plattan kompressor enhet till kopplingen remskivan, vilket gör att kompressorn axeln att rotera. Den roterande axeln flyttas kompressorn kolvar, som trycksätta och cirkulera behövs köldmedium. Således, om kompressorkoppling inte engagerar, kommer resten av systemet fungerar inte. Om din A /C inte kylning, en av de första saker som måste kontrolleras (liksom en av de enklaste) är om kompressorkopplingen är engagerande. Saker du behöver
Vehicle
Ficklampa
Visa fler instruktioner
1

Öppna bilens huv när motorn är avstängd och lokalisera A /C kompressor. Använd en ficklampa för en bättre titt om det är svårt att se. Kompressorn är den enda remdrivna komponent med två rör som kommer ut ur det. En av dem leder upp framför till kondensorn, som är monterad till radiatorn, och den andra leder in mot kupén, genom brandväggen på baksidan av motorrummet.
2

Studie den främre av A /C remskiva och märker drivplattan på den. Om man tittar på de andra skivorna, de har inte en av dessa. Denna platta är vad ingriper kompressorn axeln vid mitten av remskivan. När A /C är inte på eller kopplingen är inte nyttjas, vänder remskivan löst runt skaftet. När kopplingen är inkopplad, låser plattan på plats och tillåter axeln att vända med remskivan. Om motorn är avstängd, bör du kunna rotera plattan för hand, såvida den beslagtogs. Detta gör att du kan få en uppfattning om hur den rör sig.
3

Slå på fordonet och luftkonditionering, och sedan gå tillbaka och observera kompressorns drift.

4

Lyssna efter ljudet av engagemang. Du bör höra ett måttligt högt klick som kommer att sammanfalla med inkoppling eller urkoppling av kopplingen som du observerar den. Tänk på att flera sekunder kan passera mellan cykler innan den slås på eller av. Om du kan höra och se det, då kompressorn kopplingen fungerar. Om det inte gör något, då en mer djupgående diagnos kommer att krävas av en certifierad mekaniker, som kommer att ha både den utrustning som krävs för att korrekt evakuera köldmedlet enligt federal miljöregler samt specifik kunskap för att utföra olika elektriska och mekaniska tester.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68241.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.