Min S10 2.8 startar inte

Chevrolet S10 pickup lastbilar inte starta precis som alla andra fordon gör. Orsaker till S10 att inte starta kan få komplexa och engagerade, men några vanliga tecken kan hjälpa till att diagnostisera det vanligaste problemet: ett dött batteri. Att kunna diagnostisera problemet är stort, men att lösa problemet bör göras av en professionell mekaniker eller Chevy /GMC-certifierad återförsäljare. Fastställande bilrelaterade störningar, särskilt de som arbetar med elektronik, måste göras av en professionell för dig och din bils säkerhet. Saker du behöver
bilens tändning
sekundärkraftsystemet källkodspaketet Startkablar
Visa fler instruktioner
Diagnostisera en Dead or Lågt batteri
1

Sitt ner i förarsätet och vrid tändningsnyckeln. Se till att fordonet är i parken. Om din bil är en manuell växellåda, skjut kopplingen i medan du vrider på startnyckeln.
2

Lyssna och observera direkt efter att vrida tändningsnyckeln. Om du hör ett "klickande" ljud upprepade gånger, har du en död eller svagt batteri. Om strömmen visas på S10: s streck men bilen ändå inte startar, kan du ha en dålig generator. Om detta är ditt problem, kontakta en professionell mekaniker som hon är certifierad för att diagnostisera och reparera en dålig generator.
3

Ta ur tändningsnyckeln. Du har ingen makt till din bil och du måste hoppa-starta fordonet med ström från en extra strömkälla. Addera Ansluta Jumper Cables för att ge skjuts din S10 Battery
4 < p> Hämta en sekundär kraftkälla. Self-startbatterier är till salu som kan användas för att hoppa igång en bil, men den typiska metoden är att använda ett annat fordon med ett bra operativsystem batteri.
5

Park den andra bilen bredvid S10. Det är viktigt att komma så nära som möjligt eftersom vissa startkablar kan vara kort och svår att fästa batterierna om fordonen är för långt ifrån varandra.
6

Bekräfta båda fordonen är nedkopplade. Borttagning tändningsnycklarna är det bästa sättet att vara helt säker på den sekundära bilen och din S10 är helt avstängd.
7

Anslut de röda, positiva ändar av hopparen kabeln till den positiva polen på den sekundära fordon och din S10 fordon. Ett "+" tecknet indikerar positivt på batteriet. Spänn fast bygeln kabeln med så mycket av byglingskablar tänder som du kan.
8

Anslut den svarta, negativa änden av bygeln kabeln till den negativa polen på den sekundära fordonet och koppla den svarta änden för din S10 till en bit ren metall på eller runt chassit. En "-" tecken på sekundära fordonet visar den negativa polen på batteriet
Slå upp din S10
9

Säkra alla fyra startkablar slutar.. Ändarna måste fästas väl för att inte glida av när du driver din S10 batteri.
10

Använd startnyckeln för att aktivera den sekundära fordonet. Försök inte att starta din S10 fordon.
11

Vänta fem minuter, sedan starta din S10. Beroende på hur illa ditt batteri, vilket gör att batteriet laddas längre kan krävas. Om så är fallet, ge dig själv mer tid. Om efter flera försök din S10 inte startar, se en mekaniker för en professionell utvärdering av tekniska fel uppstår i din S10.
12

Ta bort startkablar med yttersta försiktighet och i omvänd mode. Oavsett om din S10 har eller inte starta, stänga av sekundära fordonet och ta ur tändningsnyckeln innan du försöker ta bort startkablarna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67196.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.