Hur man testar en Delco 12V Generator

Testa en Delco 12-volts generator, även känd som en startmotor, kan göras som en del av en bil felsökningsproceduren. Du har troligtvis en defekt startmotor om du märker följande scenario: Du försöker sätta på din bil och allt du hör är ett metalliskt skrikande ljud, bilen kommer inte inte att starta, och lamporna är ljusa. Se till att din motor är defekt, måste du följa ett specifikt protokoll. Saker du behöver
Startkablar
Mekaniker handskar
Bilbatteri
Visa fler instruktioner
1

bort startmotorn från bilen. Instruktioner om hur du tar en startmotor kan variera efter märke och modell. Du kan köpa handböcker för ditt märke och modell på de flesta bildelar butiker. Du kan hitta en allmän vägledning i Resources.
2

Placera startmotorn på marken. Sätt på mekaniker handskar för att skydda händerna. Det är viktigt att du inte vidrör motorn med händerna när du testar. Låt motorn på marken under hela testprocessen.
3

Anslut den svarta startkabeln till minuspolen på batteriet. Anslut den andra änden av bygeln kabeln till skruven på kroppen av startmotorn.
4

Anslut den röda startkabeln till pluspolen på batteriet och vidrör den andra änden till uttaget på baksidan av solenoiden. Solenoiden är det område på startmotorn som har kablar som anslutits till den.
5

Test startmotorn för att se om det fungerar. När du pekar på startmotorn med den röda startkabeln kommer det att skapa några gnistor och slå på startmotorn. Om startmotorn börjar snurra, det är i skick. Om ingenting händer, är startmotorn sönder och behöver bytas ut. Detta test kommer endast testa startmotorn och inte den externa solenoiden.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67256.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.