Felsökning Starter System på en 1995 Jeep

Jeep startsystem blir över motorn för att initiera interna-förbränningsprocessen. Systemet inkluderar batteri, startmotor, starter solenoid, och på vissa modeller, en avlägsen startrelä. Den innehåller även alla ledningar som förbinder dessa komponenter. Om en av komponenterna inte fungerar, kommer ditt 1995 Jeep startar inte, men du kan felsöka systemet utan att ta bilen till en mekaniker. Saker du behöver
Wrench set
Skruvmejselsats
Batteripolen renare
Visa fler instruktioner
motorn inte vänder upp
1

Kontrollera om batterikontakterna är lösa eller korroderade. Dra åt eller rengör dem vid behov. Kontrollera anslutningarna på startmotorn solenoid och tändningslåset också.
2

Kontrollera ditt batteri för att se om den är tömd eller död. Om den har någon effekt men inte tillräckligt, kommer du att höra starter klick eller slipa.
3

Kontrollera att din automatlåda är i ett annat läge än "Park" eller "Neutral". Din Jeep bör inte påbörjas i ett drev.
4

Kontrollera startmotorn drevet för att se om det har fastnat i svänghjulet.
5

Check för värsta scenariot - att din motor är gripen. Med batteriet kopplas bort, använd ett spett för att se om du kan slå på svänghjulet.
Engine Slår över men startar inte
6

Kontrollera om du ha tillräckligt med bränsle. Din mätare kunde presentera en felaktig läsning. Kontrollera också för vatten i bränsle och bränsle filter.
7

Kontrollera blockeringar vid bränsletanken vent, bränslefiltret och bränsleledningar, som bensin kan bli avskurna från att nå injektionsmissbrukare. Dessutom kan bränsleinjektorerna vara igentäppta. Det hjälper inte att lägga injektor renare om du inte kan få motorn igång, så du måste ta bort och rengöra dem. Medan du ändå håller på, kolla tändstiften för fel eller dålig mellanrum, och avgöra om kamkedjan är fortfarande intakt.
8

Kontrollera din cylinderkompression. Låg kompression kommer att förhindra antändning
9

Kontrollera ventilspel,. Felaktiga godkännanden också kunde förhindra antändning
Andra Starter frågor
10

Check. batteriet, bränsleledningar och elsystem jordanslutning om motorn har svårt att starta när vädret är kallt.
11

Inspektera Startmotordrev redskap för att avgöra om de är slitna eller trasiga, om startmotorn gör ett högt ljud. Om de är skadade, kommer de inte göra ordentlig kontakt med startmotorn.
12

Kontrollera lösa eller skadade kablar om motorn startar men stannar inte igång. Också kontrollera tätheten i insugningsröret.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66408.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.