Symtom på en igensatt EGR

De flesta moderna bilar är utrustade med en avgasåterföringsventil, annars känd som EGR-ventilen. EGR-ventilen är utformad för att styra mängden dikväveoxid som byggs upp i din motor genom att släppa några av gaserna tillbaka in i motorn och luftning av resten ut. Den "dirt" som orsakar din EGR ventilen blir igensatt är inte samma typ av smuts du hittar på marken. Uppbyggnaden är faktiskt sotavlagringar som samlas inuti din EGR-ventil och hårdna. När kol byggs upp inuti din EGR-ventil, kommer bilen inte köras korrekt. Du kan kontrollera om kol-bygga upp genom att ta bort din EGR-ventil och inspektera den för härdade träskor eller insättningar. Ett igensatt EGR-ventilen har flera symptom. Stalling

Din EGR ventilen fungerar med hjälp av ett vakuum som styr luftflödet mellan insuget och EGR-ventilen själv. Om EGR-ventilen blir igensatt, finns möjligheten att din bil vakuum kan bli för stark och öppna EGR-ventilen helt, orsakar din motor till stall.
Idling problem
< p> När din EGR ventilen blir igensatt, luft och utsläpp inte kunna korrekt cirkulera genom motorn och bilen går inte på tomgång. En bil med ett igensatt EGR-ventil har en tendens att hosta och spotta på tomgång.
Knocking eller Popping

Vid sällsynta tillfällen, ett igensatt orsak EGR-ventil din motor att göra en knackning eller poppande ljud. Detta kan inträffa när EGR-ventilen har fastnat i stängt läge och gaser bygga upp i din motor.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/65859.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.