Felsökning transmissionen i en Chevy Truck

Överföring på din Chevy truck använder speciell vätska som hjälper till att smörja transmissionsorgan. Chevy lastbilar använder en planetväxelsystem och behöver tillräcklig smörjning för att förhindra kugghjulen från att fastna eller slipning på varandra. När kugghjulen skadas, behöver du förmodligen större transmission tjänsten av en kvalificerad, professionell, överföring specialist. Innan du har något arbete på din Chevy överföring, dock måste du felsöka problemet. Saker du behöver
butik trasa
Visa fler instruktioner
1

Starta din Chevy motor och låta motorn värmas upp. När nålen på temperaturmätaren ligger vid eller nära mitten av mätaren, kommer motorn att vara tillräckligt varm.
2

Öppna truckens huven och dra öglehandtag ur transmissionen påfyllningshals i baksidan av motorrummet. Detta kommer överföringen oljestickan.
3

Torka oljan bort i slutet av mätstickan och sätta överföringen oljestickan hela vägen tillbaka in i påfyllningsröret.
4

Dra ut oljestickan tillbaka ut ur påfyllningsröret och kolla slutet på mätstickan. Oljan på änden av mätstickan bör vara mellan de övre och undre märkena på änden av mätstickan. Om din Chevy är en automatisk, bör transmissionsolja vara röd i färgen. Om det är en manuell växellåda, bör oljan vara en mörk, djup brun färg. Om oljenivån är inte mellan de övre och undre markeringarna på slutet av stickan, måste du hälla mer transmissionsolja i påfyllningsröret tills du når rätt oljenivå.
5

Kontrollera för sändning eller redskap halka. Om överföringen glider ur växel under körning, är det sannolikt kopplingen eller momentomvandlaren (beroende på om du kör en standard eller automatisk) på din Chevy truck.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64761.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.