Symtom på dålig timing i en 2G DSM

The Eclipse 2G är en andra generationens bil producerad av Mitsubishi som har en motor med Diamond-Star Motors (DSM). Bilens motor timing styr antändning av bränslet genom att producera en gnista vid en exakt tidpunkt i cylinderns slaglängd. Detta säkerställer att bränslet brinner fullständigt och jämnt i Eclipse 2G cylindrarna. När timingen blir felaktigt inställda, till exempel från en sträckning kamrem eller kedja, börjar bilen att köra dåligt, producerar symptom som indikerar tidpunkten måste rättas till. Dålig prestanda

När tidtagningen är dåligt, är gnistan inte kan antända allt bränsle i en cylinder. Detta orsakar ofullständig förbränning och minskar motorns prestanda. Eclipse peak hästkrafter utgång kommer att sjunka särskilt och acceleration kommer att ta längre tid. Under hård acceleration medan du skriver in motorvägar, orsakar dålig timing stamning och tvekan i motorn. Om tidpunkten är mycket off, kan bilen stanna under körning.
Motorljud

Varje kolvslag i en cylinder ger ett ljud som orsakas av förbränning. Om tidpunkten är avstängd, kommer kolven inte göra det till toppen av cylindern innan bränsle tändning. Detta i sin tur orsakar en motorknackning. Du kanske även höra en distinkt metalliskt pinga ljud under kraftig acceleration.
Längre Startar

Under tändning, är bränslet sugs in i cylindern, där det antänds av en gnista. Om bränslet antänds för tidigt, emellertid, är kolven hämmas på sin väg till toppen av cylindern. Detta orsakar trög start och och långa omsättning. Om bränslet antänds för sent, blir bränsleblandningen mager och kan göra går inte att starta. Detta bär Eclipse 2G starter ned snabbare, vilket resulterar i kortare delen livet.
Varningar

Felaktigt inställd tändningsmatris orsakar ojämn torsionskraft på motordelar. Om en gnista underlåter att antända bränslet, kan kolven slutföra sitt slag utan begränsningar, vilket resulterar i cylinder slitage. Om bränslet antänds för tidigt, möter kolven motstånd under sitt kompressionsslag, vilket resulterar i böjda eller brutna kolvstänger.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68330.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.