Hur felsöker jag Diagnostik på en '95 Lexus SC 400?

Toyota Motor Company presenterade Lexus SC400 1991, för 1992 års modell. Den 1995 Lexus SC400 var utrustad med en 4,0-liters bränsle sprutas V-8 motor, kan producera upp till 250 hästkrafter och 260 foot-pounds av vridmoment. 1995 var det första året för OBDII eller On Board Diagnostics Del 2 datorsystem. Före detta år var OBDI används för att diagnostisera och styra motorns prestanda och utsläpp. Den OBDII-systemet är mycket mer avancerad och fortfarande används i dagens fordon. Den 1995 SC400 inte hade några kryptiska koder som är specifika för modellen är så vanliga OBDII koder vad tillhandahålls av denna bilens OBDII-system. Saker du behöver
OBDII kompatibel diagnostisk bildläsare eller kodläsare
Startnyckel
Penna och papper
Dator med tillgång till Internet
Visa fler instruktioner
1 < p> Öppna förardörren på SC400. Knäböja bredvid förarsätet och visuellt inspektera nedanför nedre instrumentpanelen och rattstången lock. Leta upp OBDII styrporten, som är formad identiskt till kontakten på slutet av en OBDII scanner eller kodläsare. Anslut en OBDII scanner till OBDII styrporten inuti SC400.
2

Vrid tändningsnyckeln till "II" eller accessoarer läge. Detta är det läge som aktiverar alla instrumentpanelen lyser, utan att starta motorn i bilen. Starta inte bilen för det diagnostiska testet. Tryck på strömbrytaren på OBDII skannern för att starta skanning datorn. Skannern rinner av den elenergi som tillhandahålls genom tändsystemet, så att nyckeln måste vara i läge "II" för skannern för att slå på. Addera 3

Ange nyckeln fordonets information du uppmanas av OBDII skannern. Använd knapparna "Up" och "Down" piltangenterna för att välja alternativ och tryck på "Läs"-knappen för att acceptera dina svar. Huvudskärmen förfrågningar på OBDII skannern kommer att fråga dig om bilen är utländska eller inhemska (USA-modeller), fordon år, göra och modell, och föreslog motorstorlek. Välj "främmande", "1995", "Lexus", "SC400", och "4.0L V-8" för bilens korrekt information.
4

Välj "Läs diagnoskoder" alternativet från den sekundära menyn och tryck på "Läs" för att acceptera ditt svar. Den OBDII scanner kommer nu slutföra en cykel av testning på hela fordonet och samla in data från OBDII datorn i Lexus. Rör inte vid några knappar eller slå av tändningen när som helst under denna kommunikation mellan skanner och fordon. Skannern kan ta flera minuter att slutföra testet, men så länge skannern skärmen säger "Kommunicera med Vehicle," därefter genomsökningen utförs.
5

Använd knapparna "Up" och "Down "pilarna för att se dina SC400 OBDII resultat för sökningen. Vissa generiska skannrar kommer att ge en mycket kortfattad beskrivning, t.ex. "P1410 - EGR Circuit Fel", medan andra mer avancerade skannrar kommer att informera dig "P1410 - EGR Position Sensor Circuit Fel". Hursomhelst, kommer skannern att ge dig en allmän plats på ditt problem, och hjälpa dig att börja din diagnos. Skriv ner alla "Codes" och information som skannern ger dig med hjälp av en penna och papper.
6

Vrid tändningslåset i Lexus och avlägsna OBDII skannern helt från fordonet.
7

åtkomst till Internet. Gå till http://www.obd-codes.com/trouble_codes/Lexus/genom att skriva den här adressen i adressfältet längst upp i webbläsaren sidan. Denna webbplats är en webbplats för alla fordon som använder ett OBDII-system, och de felkoder relaterade till varje enskilt fordon. Eftersom SC400 har ingen modell specifika koder, kan du titta på definitionen av varje kod på denna sida för att ta reda på orsaken till problemet.
8

Kopiera koden och definition från OBD- Koder hemsida, och placera informationen i ett sökfält på ditt val av Internetsökningar (Exempel: Google, Yahoo, AOL). Denna sökning kommer att ge bilens felkoder, definition, och vissa webbplatser som hänför sig till ytterligare diagnostik och reparation som behövs för att korrekt ta bort felkoden från din Lexus. Använd den insamlade informationen på nätet att reparera bilen själv, eller ta bilen till din betrodda mekaniker och berätta för dem exakt vad diagnosen är och vad du vill ha åtgärdat.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67195.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.