Hur vill kolla en Fuel Skickar Unit

Bränslet-sändarenhet montering inne i bränsletanken på din bil är utrustad med en flottör kopplad till en variabel resistor. Mängden bensin i tanken orsakar flottören att gå upp eller ner, variera spänningen går till bränslemätaren på din instrumentpanel. Dessa förändringar i elektrisk ström låta dig veta när ett stopp till nästa bensinstation är nödvändigt, såvida motståndsenheten raster, flottören läcker eller församlingens mark raster anslutning. Att veta orsaken till problemet, följ dessa steg och avgöra om en reparation eller utbyte är nödvändig på just din bilmodell. Saker du behöver
Wrench
12V testlampa tråd
Jumper vid behov
stjärnskruvmejsel, cam verktyg eller skiftnyckel
ohmmeter
Visa fler instruktioner

1

Lossa tanklocket.
2

Avlasta trycket bränslesystemet på din bil. Rådgör med din bilens instruktionsbok eller fordonets servicemanual för den rekommenderade proceduren för just ditt bilmärke och modell.
3

kontrollera korrekt marken på bränsletanken. Klipp en 12V testlampa till en strömkälla. Om du inte kan komma någon nära bränsletanken, använd en lång bygel till den positiva polen på batteriet. Sedan på bränsletanken med testet ljus pick. Om lampan lyser med ett starkt ljus, har du en bra grund, annars kan din trasiga marken anslutning till tanken vara orsaken för bränslet sändande enheten inte fungerar. Reparera vid behov.
4

kontrollera inkommande spänning till den sändande enheten. Kläm fast 12V testet ljuset till en bra jordpunkt på bilens. Varje omålad, metall del av bilens underredet kommer att göra. Sedan tillbaka sondera skicka-enheten strömkabeln. Om lampan lyser med ett starkt ljus, enheten får ström, annars är strömkällan bortkopplad. Kontrollera kretsen och göra nödvändiga reparationer.
5

Koppla bort marken batteriet med en skiftnyckel.
6

Få tillgång till bränsle-sändarenhet på bränsletanken och kopplar slangar och elektriska anslutningar från den sändande enheten församling. Beroende på din bilmodell, kan du behöva sänka bränsletanken eller komma åt enheten via en lucka på golvet under baksätet på bilen. Kolla din eller servicemanualen.
7

Lossa bränsle-sändarenhet från bränsletanken. På vissa modeller kan du skruva av bränsle sändande enheten från tanken med en stjärnskruvmejsel, andra kräver en tank-enhet cam verktyg eller skiftnyckel
8

Lyft bränsle-sändande enheten tanken. och ut ur fordonet.
9

Ställ din ohmmeter till lämpligt intervall för att läsa den lägsta och högsta motståndet på den sändande enheten. Kontrollera din tjänst manual för att få motståndet utbud på just din enhet.
10

Hook ohmmetern leder till den sändande enheten positiva och negativa kablarna. Du behöver inte följa polariteten för detta test.
11

Slå på ohmmeter och skjut den sändande enhetens flottörarmen från det lägsta till det högsta läget när du kontrollerar din mätaravläsning. Motståndet läsa på mätaren ska gå ner smidigt som flottören färdas upp till sin högsta punkt. Flytta flottören nedåt, och avläsningen borde gå upp smidigt på mätaren. Om du får felaktiga värden eller avläsningar inte inom tillverkarens specifikationer, byt den sändande enheten.
12

Placera den sändande enheten placeras intill örat och skaka den. Om du kan höra vätskan inuti flottören, byta ut flottör eller sändande enheten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63992.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.