Hur du hittar en Bad Diesel Injector

tiden, diesel spridare slitas ut och misslyckas med att stänga helt. När detta händer de orsakar en läcka-ned, vilket resulterar i en minskning av bränsletrycket över bränsleskenan. Detta kan orsaka en svår-eller nej-start skick samt en rökig avgaser. För mycket bränsle kommer också översvämma en cylinder, effektivt minska effektförbrukningen. Det finns två sätt att hitta en dålig injektor utan att spendera pengar tar den till återförsäljaren för en diagnos. Saker du behöver
Infraröd värme sensor
Bränsleinsprutare matningsport caps (specialverktyg för att blockera bränsleledningen till matarröret till injektorn gång frånkopplad). Du kan köpa dessa på en Biltema eller återförsäljaren.
Skruvnyckelsats
Spray flaska vatten (i stället för en infraröd temperatursensor, mindre noggrann men effektiv)
Visa fler instruktioner

1

Starta motorn och låt den uppnå normal driftstemperatur. Kontrollera varje cylinder temperatur genom att ta temperaturen hos varje avgasgrenrör löpare så nära varje cylinder som möjligt. Avgasgrenröret eller grenrör som är kallare än resten är de med de felaktiga injektorer.
2

Kontrollera temperaturen med sprayflaska med vatten om en infraröd sensor är inte tillgänglig. Spraya vatten på grenröret där det fäster mot huvudet. En bra cylinder kommer att förånga vattnet direkt. En dålig cylinder kommer att tillåta vattnet att suga avgaserna löpare och vattnet avdunstar långsamt.
3

Höj varvtalet på motorn om avgasgrenröret löpare är att nära samtal. Detta kommer att höja temperaturen i de goda cylindrar och göra en mer noggrann avdrag med sensorn eller vattnet metoden.
4

Avlägsna metall anslutning bränsleledningen på matarröret, vilket insatt i sida av cylinderhuvudet. Matningsröret skickar bränsle in i botten av bränsleinsprutaren, som sitter under ventillocket där den sträcker sig ner i topplocket. Använd en skiftnyckel för att lossa och ta bort kontakten från matarröret.
5

Montera tanklocket matarblocket på bränsleledningen för att stänga av bränslet. Kör inte motorn länge med den urkopplad bränsleledning eller det kommer att förstöra injektorn, som nu körs torr. Starta motorn. Om det börjar lättare och avgaserna är renare, har du hittat den felaktiga insprutaren. Om motorn inte startar alls, är det sannolikt på grund av en dåligt läckande insprutare orsakar lågt bränsletryck. Om motorn startar, är det ett tecken på en dålig injektor. Du måste göra detta för varje cylinder, en i taget.
6

Kontrollera uppenbara bränsleläckage på grenröret som orsakas av en dålig injektor översvämning en cylinder.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/63948.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.