Hur Testa Coil på en 1995 Blazer

Den 1995 Chevrolet Blazer utrustades en 4,3-liters KPI V-6 motor. Tändspolen på 1995 Blazer ligger på passagerarsidan av motorn, precis ovanför motorn ventilkåpan. Tändspolen innehåller en enda spole torn och en hona elektriskt kontaktdon med två blad. Testa tändspolen på 1995 Blazer kan göras på tre olika sätt att se till att de interna komponenterna inte är kortsluten, och att båda ändarna av spolen fungerar korrekt. Saker du behöver
Socket Ratchet
satt
1 kan aerosol dielektrisk renare
Multimeter
Visa fler instruktioner
1

Öppna huven på Blazer och ställa huven prop. Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en spärr och en socket. Ta den enda tändningskabeln från tändspolen tornet genom att dra den och tillämpa en vridande rörelse med handen. Ta ut den elektriska anslutningen för hand.
2

Inspektera tornet spolen tändningen och tråd, och den elektriska kontakten port och kablage för att se till att det inte är en ansamling av korrosion eller kol på vardera del. Om uppbyggd förekommer på någon av delarna, spraya alla delar med dielektrisk renare. Vänta minst fem minuter för renare avdunsta innan du fortsätter med de förfaranden spole testning. Addera 3

Vrid ratten på multimetern till ohm. Titta på tändningen rakt på, med tändspolen tornet i toppen och den elektriska kontakten nedan. Sätt i den röda sonden på multimetern på den vänstra elektriska kontaktdonet blad. Sätt den svarta proben på tändspolen kroppen, ned nära fästet. Måttet ska vara "OL" eller oändlig. Om du får en stadig avläsning från denna mätning, byt ut spolen.
4

Placera den svarta proben från multimetern på den högra elektriskt kontaktdon blad. Denna primärlindning mätning bör vara mellan 0,2 och 0,5 ohm. Om mätningen inte är inom dessa specifikationer, byt tändspolen.
5

Applicera den svarta proben från multimeter direkt på tändspolen tornet. Denna sekundära lindning mätning bör vara mellan 5000 och 25.000 ohm. Om mätningen mellan dessa två tjänster inte ligger inom specifikationerna, byt ut spolen.
6

Installation av lindningstrådar är motsatsen till borttagning. Installera den negativa batterikabeln efter installation av lindningstrådar. Dra åt ombonad batterikabel med Ratchet och uttag.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/68543.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.