Felsökning av en 1997 Pontiac Grand Prix

Den Pontiac Grand Prix först drabbade gatorna 1962. Det var i produktion fram till 2008 då modellen slutligen pensionerad. I 1997 års Pontiac Grand Prix representerade i början av den sjätte generationen av fordonet. Denna generation fick en stor redesign under de tidigare modellerna. Bilen fanns som tvådörrars coupé och en fyrdörrars sedanmodell. Det fanns tre motorn val för 1997 Grand Prix, alla av dem sex-cylindriga motorer. Instruktioner
1

Kontrollera nivån på motoroljan, liksom nivåerna av styrning, broms-och växellådsoljor på en regelbunden basis. Varje fluid innesluten i ett slutet system och nivån för varje bör inte variera alltför mycket. Om du märker någon av vätskorna är plötsligt lägre, kan det vara en indikation på en större läcka i systemet. Detta bör ses som en mekaniker så snart som möjligt.
2

Sätt i nyckeln i tändningslåset och vrid nyckeln till det första läget för att slå på de elektriska artiklar. Kontrollera Radio, Fläkt, makt fönster och strålkastare på 1997 Grand Prix. Om några av de elektriska artiklar fungerar, men en annan är inte, kan detta vara en indikation på att säkringen för det systemet blåses och behöver bytas ut. Ta bort säkringen från säkringsdosan som sitter under förarsidan instrumentpanelen, och titta igenom plasten änden av säkringen. Om metallband innanför plasten änden bryts, då säkringen behöver bytas.
3

Kör 1997 Pontiac Grand Prix och se hur bilen reagerar när du trycker på gaspedalen. Alla tre motoralternativ med modellen är bränslet injiceras. Som bilen åldrar, är det möjligt bränsleinjektorerna kan bli något inkopplad. Rådgör med en mekaniker och tillsätt en flaska bränsle injektor renare att hjälpa rengöra injektorer. Om problemet kvarstår, kan bränsleinsprutarna behöver rengöras av en tekniker.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67957.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.