Tips för felsökning Min 1995 S10 Chevy

Diagnostisera ett problem med en bil är ingen lätt uppgift för amatör mekaniker med få eller inga verktyg till sitt förfogande. En liten bock i motorn kan irritera en drivrutin för månader medan han försöker att lista ut vad som är fel med hans bil, bara för att upptäcka att en skruv bara måste skruvas ner ordentligt. 1995 S-10s är inte annorlunda från alla andra fordon när det kommer till felsökning, förutom att ibland kan du använda ett diagnostiskt dator för att hjälpa dig. Diagnostiska Computer

1995 Chevy S-10 har en dator som övervakar fordonet som den körs. Denna dator lagrar koder, vilka är felkoder, från hela hela lastbilen. Det finns en liten plugg för ett år-lämplig diagnostisk dator vara ansluten till. Anslut den diagnostiska datorn i bilen och kör en fullständig genomsökning av systemet. Koderna är oftast tillräckligt specifikt för att berätta den del som inte fungerar korrekt, om inte exakt hur det fungerar. En kod boken medföljer diagnostiska datorn. Du kan också hitta meningen med koderna i instruktionsboken eller någon reparationshandbok för din 1995 Chevy S-10.
Smell

använda ditt luktsinne till diagnostisera din Chevy är ett snabbt sätt att ge dig en allmän uppfattning om problemet din lastbil upplever. Finns det en lukt alls? Vad betyder det luktar? Om det luktar varm eller bränd olja, finns det sannolikt något fel på motorn eller de rader som cirkulerar oljan. Om trucken luktar helt enkelt "hot," stänga av bil utanför i två timmar, sedan kontrollera kylarvätska. Ibland, temperaturmätare är inte exakt om kylarvätska är allvarligt låg eller helt tom. Om trucken luktar bränt eller det finns rök, stäng av den! Kör inte en lastbil som producerar rök. Bogsera den direkt till din närmaste mekaniker.
Sounds

Ljud kan också vara till hjälp för att diagnostisera ditt S-10, men dessa kommer troligen bara hjälpa dig i hjälpa din mekaniker. Clunking och slipning är oftast motor eller avstängning problem. Screeching orsakas oftast av remmar inte få rätt grepp, vilket får dem att skrika när de försöker. Om ratten slipar, finns det oftast ett problem med förbudet eller kullager.
Gå till en expert

Ibland är det bäst att ta din S- 10 till en expert för att felsöka problem som du bara inte kan räkna ut. Om du tar bilen in till en professionell mekaniker, göra en detaljerad lista över alla felsökning metoder du har provat, och ditt resultat. Detta kommer att spara dem tid.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66480.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.