Så här kontrollerar VTEC oljetryckskontakten

Oljetrycksbrytaren i bilen mäter integriteten av motorns smörjsystem - den varnar dig när den upptäcker ett problem . Om oljetrycksbrytare inte fungerar korrekt , dock kan du vara omedveten om ytterligare mekaniska problem . Det är absolut nödvändigt för att säkerställa en korrekt anslutning mellan oljetrycksbrytaren och motorns styrenhet . En felaktig anslutning kan resultera i en felaktig oljetrycksbrytaren . Kontrollera att ett problem , vilket kan tyckas relaterade till oljetrycksbrytaren , faktiskt inte beror på låga oljenivå eller ett igensatt filter . Instruktioner
1

Säkerställa en säker anslutning mellan den röda kabeln till oljetryckskontakten och kontakt " B5 " på motorns styrenhet " B. "
2

Kontrollera oljan nivå i bilen . Om oljenivån är låg , ersätta saknade olja .
3

Kontrollera om ett igensatt filter , vilket kan orsaka ett fall i oljetryck . Ta bort O- ringen packning och dess bifogade filtret från VTEC elektromagnetiska ventilenheten . Skölj filtret för att ta bort smuts och skräp , och sedan tillbaka till sin plats på magnetventilen församling .
4

Anslut svart sele ledningen på tryckvakten till chassit marken . Kontrollera om kontinuitet . Om du inte observerar kontinuitet , byt ut oljetryck .

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67950.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.