Vad orsakar en Transmission to Stick i parken?

Det finns inget som en transmission fastna i "Park" för att utlösa oro kostsamma reparationer. Ibland är dessa farhågor berättigade, men inte alltid - olika mindre förhållanden kan orsaka en klibbig transmission och flera kräver ingen reparation alls. Se till att du eller din mekaniker korrekt har diagnostiserat problemet innan du ger OK för en kostsam ombyggnad av din sändning. Broms inte deprimerad
Som en säkerhetsåtgärd, är växellådan i bilen kopplad till bromsarna.

På de flesta bilar, måste bromspedalen vara fullständigt intryckt innan överföringen kan flyttas ut ur parken. Ett hinder under bromspedalen, t.ex. en golvmatta, kan hindra bromspedalen från att vara helt intryckt.
Kort i Brake Elsystem
Om dina bromsljus inte arbeta, kan du ha hittat problemet.

annan inbyggd säkerhetsfunktion i många bilar är att bromsljusen är gränssnitt till den elektriska kretsen som låser växelspaken. Om du har fastnat i parken, kolla dina bromsljus. Om de inte fungerar, kan det vara en kort eller en trasig säkring. Reparera detta mindre problem kommer att återställa din växelspak till fungerande skick och tillåter dig att flytta ut ur parken. Addera ditt tryck från sittande på en Hill
Om du är på en lutning, lägg i parkeringsbromsen innan man övergår till parken. p Om en bil är parkerad på en kulle utan parkeringsbromsen set, kan den rulla lite framåt eller bakåt. Det sätter press på spärrhaken - stiftet bifogas sändningen som håller bilen från att rulla. Upprepade sätta press på spärrhaken kan bära den ner och så småningom kommer det att behöva bytas ut. Om du ofta parkerar på sluttningar, få för vana att dra åt handbromsen.
Felaktig växelspak Knapp
knapp som du trycker innan växling måste arbeta ordentligt.

Om knappen på växelspaken inte engagera, kommer elektrisk ström flyta inte shift-lock solenoid. Utan makt, kan solenoiden inte flytta shift-lock tallrik. Som namnet antyder, förhindrar shift-lock plattan bilen från att flytta ut ur parken.
Verkningslös Shift Lock Solenoid
p Om strömmen flyter till låsskifte solenoiden och bilen fortfarande inte kommer att flytta ut ur parken, solenoiden själv är defekt och måste bytas ut.
Låg Transmission Fluid
Transmissionsolja smörjer kugghjulen.

Om transmissionsolja är låg eller du kör på tomt, kommer sändningen flyttas inte. Kontrollera transmissionsolja eller ha en mekaniker kolla det när du byter olja.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67188.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.