Min Honda CM200 startar inte

Honda CM200 är en fyrtakts street cykel som var populär i början och mitten av 1980-talet. Det är en ganska lätt motorcykel för att lära sig att rida och gjorde en bra starter street cykel för många människor. Precis som alla motorfordon, när cykeln blir äldre kanske du upptäcker att det är utsatt för några problem med att starta. Däremot kan de flesta av dessa problem att rättas av ägaren i hans egna gårdsplanen eller garage. Saker du behöver
Batterimätare
tändstiftshylsa och ratchet
Flathead skruvmejsel
stjärnskruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Kontrollera bränslet tank. Om fordonet är slut på gas kommer det inte att starta. Det kanske inte ens börja om det finns en liten mängd bränsle. Lägg bränsle och se om motorcykeln startar. Kontrollera batteriets laddning med en batterimätare. Om du inte har en mätare, kommer de flesta delar butiker kontrollera batteriets gratis.
2

Kontrollera gasvajern. De kommer att bära och rost under åren. För att undersöka kabeln för gasreglaget för att se om det går att byta på förgasaren. Om den inte gör det, då kabeln kan brytas. Om gasvajern bryts sedan ersätta den.
3

Kontrollera tändstiftet. Ta bort tändstiftet och undersöka det. Det är bäst att byta ett tändstift varje vår, men om du inte har och det har en mörk kol uppbyggd så kommer det att behöva bytas ut. Köp den specifika tändstiftet och byt ut det i gnistan hålet. Dra inte eftersom kontakten kan brytas.
4

Kontrollera bränslefiltret. Det kommer att vara placerad på bränsleledningen strax innan motorn. Ta bort den och ersätta. Detta är en annan del som ska bytas ut varje vår. Det kommer att passa rätt på slangen för bränsleledningen. Tryck bara bränsleledningarna tillbaka på filterhållaren.
5

Kontrollera bränslekranen. Den kan vara fast i ett stängt läge. Om detta är fallet ersätta ventilen. Detta kommer att kräva en stjärnskruvmejsel för att byta. Denna ventil fäster bränsleledningen, och du kommer att vilja klämma bränsleledningen för att förhindra bränslespill under klaffbyte.
6

försök att driva starta motorcykeln. Börja med att trycka den till cirka 10 miles i timmen, och sedan hoppa på cykeln och ettans växel. Du kommer att behöva strypa den för att få bränsle till det. Om det inte startar, kan du få allvarliga problem som kommer att kräva en professionell mekaniker att undersöka vevhuset och kolven.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66745.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.