Problem med bil Bearings

Kullager ger de mekaniska medel för motor och transmission delar att rotera runt varandra. Hjulen roterar på axlar, kolvar roterar på vevaxel armar, motordelar rotera och köra drivremmar genom de mekanismer och så vidare. Vart och ett av dessa system använder lager för att hantera översättning av makten från en del till en annan. Som ett resultat, kan lagren resultera i en betydande bil uppdelning när de inte fungerar tillfredsställande eller börja försämras. Smuts och grus
Lager

är fina bitar av metall maskiner konstruerade för specifikationer av jämnhet, storlek och lastkapacitet i termer av det tryck som de kan hantera. För att hålla dessa delar från att falla isär och slipning i bitar, kullager använda glidmedel och fett för att hålla dem fullt fungerande. Tyvärr, fett och olja inblandade utgör en betydande magnet för smuts, grus och föroreningar. Eftersom lagren är konstruerade så hårt vid montering, att få en extern bit av något inom ett lager kan förstöra den mycket snabbt under press. Kom ihåg att lagren rör sig med mycket höga hastigheter, så det minsta felet kan bryta lagret internt, vilket kan få den att krossa och explodera under tryck.
Metallspån

Metal bitar och spån är ett annat problem för lager. Även lagren själva är konstruerade med höga toleranser och rostfria delar, andra motordelar i och kring bilen är slipning och ingrepp mot varandra också. Över tiden, få bitar av metall flagna delar och fångas i smörjmedel och fett. Lagren monteras ofta med tätningar som håller mycket av detta material ut, men ett metallspån kan fortfarande hitta sin väg in i ett lager och göra att den stannar.
Heat

Heat är den elementära hot mot alla motor och delar friktion. Motorer köras på betydligt snabba rotationer, som genererar värme. Lagren är konstruerade för att tåla dessa temperaturer, men med tiden kan de misslyckas. Detta orsakas oftast av ett misslyckande i smörjning flöde. Motorolja tenderar att vara det vätskeformiga kylmediet för sådana lager. En låg oljenivå eller förbränning av oljan minskar smörjning, vilket i sin tur gör att lagren går varmare, så småningom faller isär. Är konstruerade för att hålla i
Time

Lager en lång tid, men till slut de måste bytas ut. Som kullager ålder, kan risken för snedställning i lagret uppstår. Detta kan ske via slask i lagerhållaren själv (lagerbocken som håller sina insidor tillsammans), nöta av roterande delar, eller förlust av bärande material integritet. Som förskjutning börjar, blir det värre som tryck och en del användning göra problemet mer uttalad. För mycket snedställning kan orsaka de delar som roterar med kullager för att flytta på fel sätt, skada eller böja dem under motorns tryck. Som ett resultat, som ersätter kullager per föreslås underhåll är avgörande för att undvika mer kostsamma problem senare.
Hjullager

Hjullager är en särskilt vanlig lager som har problem eftersom de slits snabbare än andra fordon kullager. Den del används för att i huvudsak tillåta rotationen av hjulen på fordonsaxlarna. Detta problem kommer att uttala sig, bokstavligen, med slipning och gnisslande ljud. På många bilar är 100.000 miles den övre änden av ett hjullager säker livslängd och därefter byte rekommenderas.
Throw-Out Bearing

Som en del av den mekanism som drar kopplingen på en manuell växellåda ur ingrepp med växlarna, kan de kasta ut lagret blir ett problem för en förare. Detta lager gör användningen av kopplingen en enkel process. När det går dåligt, blir kopplingen rörelse med växellådan svårt eller omöjligt, beroende på den involverade skadan. På grund av det mekaniska arbetet på livet i detta lager, är det regelbundet ersättas med ersättande av en bil koppling.
Slutsats

Lager är byggda för att hålla en lång tid, men de kommer att bryta ner med tiden. Håll motorns interna delar rena och förseglade, och följer ett regelbundet underhåll schema per din biltillverkaren förslag, och du kommer att undvika mycket kostsamma problem senare på grund av lagerhaveri.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64528.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.