Tecken och symptom på en dålig magnet Pick Up HEI Distributör

Den höga energi tändning (HEI) tändsystemet har varit en stor förbättring jämfört med den gamla standarden lock, rotor och peka tändsystem som används i det förflutna. Högskolan design inkorporerar mekanismen vakuum förväg, tändspolen och en permanentmagnet församling som har en pol fodrad med tänder och en pick-up spolen. Endast ett fåtal modeller har den yttre spolen, men de flesta idag har spolen kombinerat med locket. Bad HEI tändning distributörer avger några varningssignaler som kan diagnostiseras av fordonets ägare. Motorn inte startar
p Om den positiva varma tråden från batteriet som matar distributören har ingen spänning till den, kommer HEI distributören fungerar inte. Startmotorn kommer starta motorn men det blir ingen eld som kommer från någon av tändkablarna eller tändstift. Med tändningsnyckeln på, kommer att jorda ledningen av ett test ljus mot en metall källa och placera sonden testet ljuset på "BAT" sidan av distributören polen bestämmer spänningen till distributören. Om testet inte tänds, är batterispänningen frånvarande. Kontrollera batteriladdningen.
Plug Wire Motor Fröken

Någon typ av konstant motor miss som liknar en död cylinder, kan peka på en felaktig HEI plugg tråd som har en anfrätt koppling eller för mycket motstånd. Tändkablarna som mäter 15 till 25 inches i längd, normalt är 400 ohm motstånd vid låga motorvarvtal, och 15.000 ohm motstånd vid höga motorvarvtal. Resistansen hos varje plugg tråd kan mätas genom att koppla in ledarna hos en ohmmeter till varje fri ände av pluggen tråd. Tändkablarna som mäter "oändligheten" har brutit anslutningar.
Sämre bränsleekonomi

​​
HEI system styr de förändringar gnisttidpunkt för motorn, som reglerar utsläpp , motorns prestanda och bränsleekonomi. Varje sänkning av bränsleförbrukningen kan indikera elektroniska gnisttidsinställningen (EST) i HEI styrsystemet har misslyckats. Detta system fungerar tillsammans med bilens dator, och kommer att tillkännage ett misslyckande via en felkoder lampa på instrumentpanelen.
Svag gnista

En HEI distributör som har en slitna pick-up spole eller korroderade magnetiska polerna kommer att producera en svag gnista, med otillräcklig spänning för att antända förbränningsgaserna. Detta kan ses genom ett sporadiskt miss när motorn drar under en tung belastning eller fordonet har att bestiga en backe eller brant bergspass. Testning för en svag gnista kräver att dra ut kontakten ur motorn och jorda den mot en metall källa medan motorn går. En gul eller intermittent gnista indikerar svag HEI spole utgång.
Elektrisk ljusbåge och shorts

Undersöka HEI distributören på natten med suffletten uppfälld kan precisera några herrelösa elektriska överslag från locket, anslutningar, distributör skruvchuck och elektriska kontakter. Sprickor i locket kommer att märkas på de bästa tändkabeln stolpar, där pole halsar har minst materiella isoleringen. Leta efter blå-vita bultar av el hoppa från pol till pol eller från undersidan av locket till motorn marken. Elektriska överslag kommer att åtföljas av ett hörbart "klick" eller "knäppa" brus. Svårstartad
p Om motorn behöver upprepas dras igång för att starta
, kan det tyda slitna eller kol-korroderade cap elektroder som har ökat i gapstorlek eller kluvet, förlora material. Övergripande dålig motorprestanda och svaga punkter acceleration till svag gnista i HEI systemet.
Smog Check Failure

Otillräcklig gnista eller spole spänning i HEI distributören kommer att tillåta alltför kolväten och koloxidemissioner. Detta sker när rågas inte har brunnit helt i förbränningskammaren och har passerat genom katalysatorn. Svag tändgnista kommer också att bidra till katalysator underlåtenhet blötläggning palladium pellets med bränsle och förstöra den kemiska processen i omvandlaren.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66963.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.