Hur man kontrollerar för P-koder på en 2005 Ford Explorer

Om du bläddrar för P-koder i en 2005 Ford Explorer, du arbetar med den andra generationen av On-Board (OBD-II) koder. Ford koder tiden före 1996 är två-och tresiffriga tal. Efter den utbredda tillämpningen av OBD-II i alla större märken och modeller, blev diagnostik standardiserad. Felkoder börja med en bokstav som anger platsen för problemet. "P" står för drivlina och omfattar större delen av motorn. Till exempel är P1171 koden för "Rotor Givare trasig." Åtkomst dessa koder är enkelt, förutsatt att du har rätt hårdvara. Saker du behöver
OBD-II skanner
Visa fler instruktioner
1

Öppna skannerns manual till de beskrivningar och definition av koder drivlineapplikationer och placera ett bokmärke där.
2

Öppna chaufför-sidan dörren till ditt fordon och för in nyckeln i tändningslåset. Lämna det unturned och fordonet "Off". Placera skannern handbok på förarsätet.
3

Scannern ansluts till Explorers datalänk-anslutning, vilket är precis ovanför parkeringsbromsen. Det kommer att avslöjas och lätt att komma åt. Du kan identifiera det lätt, eftersom det har 16 stift receptorer. Skannerns kabel bör också enkelt passa in i den.
4

Starta Explorers motor. Vad du ska göra härnäst beror på märke och typ av skanner du använder. Konsultera din manual förväg. Vissa bildläsare automatiskt slår sig på och hämta felkoder, medan vissa kräver att du slår på dem och utfärda ett "read"-kommandot.
5

Läs koderna på skärmen. Om du har flera rapporterade felkoder, bläddra igenom dem och leta efter de som börjar med bokstaven "P"
6

Konsultera bokmärkt manualen du kvar i förarsätet. Du bör kunna hitta en enkel beskrivning av vad koden betyder. Om du inte kan hitta koden i din manual, kan koden bli en av Fords kompletterande koder drivlineapplikationer. Dessa är lätta att hitta på nätet, arkiveras på tredje parts webbplatser som inte hör till Ford. När du har hört koden definition, kan du göra ett beslut om huruvida du kommer att försöka en fixa själv eller köra Explorer till en Ford-godkänd verkstad.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66087.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.