Automotive Generator Felsökning

Generatorer se en hel del övergrepp i sina korta liv, så det är knappast förvånande att dessa är den näst vanligaste utbytta objekt på varje motor. Höga temperaturer, hållbar användning och hög spänning konspirera alla att förstöra en generator. Lyckligtvis är de flesta utformade för att vara (relativt) lätt att diagnostisera och ersätta med jämna mellanrum, med ingenting mer än de enklaste handverktyg och utrustning. Körning

Det första tecknet på generatorn misslyckande ljusreglering strålkastare. Detta är normalt inte märkbar under normala körförhållanden, där generatorn snurrar tillräckligt snabbt för att producera tillräcklig spänning. Strålkastare och interiör lampor som blir svagt på tomgång och få plötsligt ljusare när gasen används är det första meddelandet att din generator är på väg ut. En riktigt dålig generator kommer ofta orsakar moderna elektroniskt styrda mätare att uppleva toppar i verksamheten. En temperatur eller varvräknare nål som slumpmässigt skjuter till toppen av mätaren meddelar att generatorn är inom en vecka av kraxande.

Om lamporna är genomgående mörk och visar ingen skillnad i förhållande till motorns varvtal, då du kan har en kortsluten tråd eller anordning som ständigt drar överskott makt. Det betyder inte nödvändigtvis generatorns interna spänningsregulatorn är inte dåligt men är ett tecken på att det finns något annat på gång.
In-Car Test

Man försökte och sant metod för att testa för generator misslyckande är att koppla ur batteriet när motorn är igång. Om motorn dör generatorn är dålig. Bildar dock batteriet i många moderna bilar en integrerad del av det elektriska systemet, så någon frånkoppling kommer att döda motorn. Ändå skadar det inte bilen något att prova, och tekniken är mycket talande.
Spänning Testa

säkraste metoden för att kontrollera en generator är en enkel spänningsprovare. Dessa testare kan förvärvas från någon Biltema för $ 10 eller så, och kommer definitivt att berätta sagan. En analog mätare kommer att fungera bra, men digital mätare kostar ungefär lika mycket och ofta utföra flera olika funktioner.

Fäst den svarta (jord) testare ledningen till den negativa batterikabeln, och tryck på den röda proben änden till den positiva utgång på baksidan av generatorn. Den positiva effekt på de flesta generatorer är den största av de ledningar som kommer ut av det, och kan leda direkt till batteriet. När bilen är igång, bör utspänningen vara minst 13,5 volt vid tomgång och bör peg på 14,2 när motorn revved. Spänningar utanför dessa parametrar signalerar en dålig generator.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/64542.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.