Så identifierar Vad är fel med min bil

Bil problem kan hända när du minst anar dem. Medan en bil problem kan vara allvarliga, kan en annan vara ganska lätt att åtgärda. Men det är inte alltid lätt att avgöra vilka som är vilka. När du vet hur att ta reda på exakt vad som är fel med din bil, kan du finna det lättare att fatta beslut om hur man ska få den reparerad. Du kan även välja att åtgärda problemet själv. Instruktioner
1

Håll bilens ursprungliga manualen i handskfacket. Hänvisa till det när du stöter på en fråga som en nyckel som har fastnat i tändningslåset eller en bil som inte startar. Slå upp mer detaljerad information från en online gör-det-själv bil manuell eller köpa en för bilens märke och modell från en Biltema.
2

Notera färgen på vätskan läcker enligt ditt fordon. Placera ett använt ark eller stor bit av vit papp under bilen eller lastbil i flera timmar. Radiator kylvätska har en ljust grön färg, medan en röd färg kan tyda automatisk transmissionsolja. Vidarebefordrar denna information bör du bestämmer dig för att ringa en bilmekaniker.
3

Lyssna efter konstiga ljud när du startar bilen och när den är igång hela tiden. Om du hör ett gnisslande ljud när du startar tändningen, får en förrätt problem ska utvecklas. En plötslig högt vrål när du trycker på gaspedalen kan tyda på att din bil har ett avgassystem problem. Var uppmärksam på eventuella nya ljud eftersom de kan signalera motor, växellåda eller broms problem.
4

Observera hur smidigt din bil eller lastbil är igång. Tillkännagivande om ratten vibrerar när bilen når vissa hastigheter. Om den gör det, kan du behöva ha däcken balanserade. En bil som vaggar en hel del när det slutar kan ha slitna chocker eller stöttor. Ta del av alla nya skakar och skramlar.
5

Få en rekommendation för en bra bilmekaniker från en vän, familjemedlem eller arbetskamrat. Var beredd på att få ett andra utlåtande om bilverkstad berättar något är fel som inte verkar matcha symptom din bil har upplevt.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/66403.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.