Felsökning av en Ford Mustang Distributör

Distributören i Ford Mustang utlöser tändspolen och sedan överför energin (gnista) som produceras av spolen till tändstiften i rätt tid för att tända den komprimerade luft /bränsleblandningen i cylindrar. Vanliga fel i Mustang distributör inkluderar underlåtenhet att utlösa spolen, underlåtenhet att utlösa spridare, oförmåga att styra tidpunkten för gnistan och underlåtenhet att överföra gnistan till tändstiftet. Diagnostisera dessa problem är en enkel process för eliminering genom att testa de möjliga orsakerna till misslyckandet. Saker du behöver
tändgnista testare
Automotive kretstestare
Timing ljus
Injector testlampa (Noid ljus)
Visa fler instruktioner
Ingen gnista

1

bort en tändkabeln från ett tändstift med en gnista tång tändkabeln att vrida och dra tråden boot tills den lossnar från tändstiftet. Sätt i änden av den gnista testare i tändkabeln och kläm jordledningen av testare till motorblocket.
2

Ha en hjälpare försöker starta motorn medan du observerar testaren. Upprepa detta test för flera tändkablarna. Om en stark gnista är närvarande vid de flesta tändstiftet trådar ersätta ledningarna. Om ingen gnista är närvarande vid någon av tändkablarna går till nästa steg.
3

Koppla spolen tråd från fördelarlocket. Fäst gnista testaren till spolen tråd och motorblocket på samma sätt som tidigare. Har en hjälpare försöka igen för att starta motorn medan du observerar gnista testare. Om gnista finns vid testaren byta fördelarlocket och tändning rotor. Om ingen gnista närvarande gå till nästa steg.
4

Koppla spolen kabeln från tändspolen. Bifoga ett test ljus till motorblocket och håll sonden slutet av testet ljus inom en 1/4-tums av spolen terminalen. Har en hjälpare försöker starta motorn medan du observerar gapet mellan test ljus och spole terminal. Om en ljus, stark gnista ersätta nuvarande spolen tråd. Om ingen gnista närvarande gå till nästa steg.
5

Koppla spolens elektriska kontakten. Vrid startnyckeln till körläge och röra sonden slutet av testet ljuset till terminalerna i den elektriska kontakten. Man ska lysa testet ljus indikerar strömtillförsel till spolen. Om varken terminal lyser testet ljuset ersätta tändningen säkringen. Om ström går vidare till nästa steg.
6

Flytta testet ljusets klipp från motorblocket till den positiva batteripolen. Tryck testet ljuset till terminalen i den elektriska kontakten som inte tända testet ljuset. Har en hjälpare försöker starta motorn medan du observerar ljuset. Det skall blinka. Om den inte blinkar ersätter pick-up spolen och tändmodulen i fördelaren. Addera Timing och insprutare kontroll
7

Lossa elkontakten från en av de bränslespridare. Sätt i noid ljus in det elektriska kontaktdonet och har en hjälpare försöker starta motorn. Om lampan inte blinkar ersätta distributörens pick-up spolen och tändmodulen.
8

Clamp batterikablarna för stroboskop till batteriet och fäst den pick-up av tidpunkten ljus till nummer ett tändstift tråd. Antalet tändkabeln är den främre tråden på passagerarsidan av motorn i Ford V-6 och V-8, och den främre tråd på L-4, motorer.
9

Starta motorn och sikta tidpunkten ljus vid inställningsmärkena på harmonisk balansaxel ligger bakom vevaxelns remskiva. Observera inställningsmärkena när du öppnar gasspjället snabbt. Inställningsmärkena ska flytta anger distributören går framåt timing som svar på gaspådrag. Om tidpunkten inte rör ersätta distributörens tändmodulen och pick-up spole.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/diagnosing-car-problems/67194.html

Previous:
Next:

Diagnostisera bil problem

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.